ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη: Σύλληψη 64χρονου για επτά περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης

Κοζάνη: Σύλληψη  64χρονου για επτά περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης
Eurokinissi

Επτά περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης, σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, εκ των οποίων μία τετελεσμένη και έξι σε απόπειρα, εξιχνιάσθηκαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης

Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθκαν τα στοιχεία 64χρονου αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για το αδίκημα της απάτης, ενώ αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ακόμα δύο συνεργών του.

Το πρωί της περασμένης Δευτέρας 18-09-2023), άγνωστος άνδρας, τηλεφώνησε σε σπίτι 83χρονης στη Κοζάνη και προσποιούμενος ιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης, της ζήτησε χρήματα και τιμαλφή, προκειμένου η κόρη της, που δήθεν είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό, να χειρουργηθεί άμεσα. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνομιλίας επενέβαινε στη συζήτηση άγνωστη γυναίκα, προσποιούμενη την κόρη της. Η 83χρονη παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, χρυσές λίρες, κοσμήματα και χρυσαφικά, συνολικής αξίας περίπου 5.900 ευρώ, στον 64χρονο και στη συνέχεια αφού αντιλήφθηκε την σε βάρος της απάτη ενημέρωσε άμεσα τις αστυνομικές Αρχές.

Από την προανάκριση προέκυψε, ότι την ίδια ημέρα (18-09-2023) τελέσθηκαν στην πόλη της Κοζάνης, με πανομοιότυπο τρόπο, από τον 64χρονο και τους δύο συνεργούς του (έναν άνδρα και μία γυναίκα), άλλες έξι απόπειρες εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών, ηλικίας από 43 έως 82 ετών, οι οποίοι όμως αντιλήφθηκαν την απόπειρα εξαπάτησης και δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις των επιτήδειων.

Με αφορμή τα περιστατικά αυτά η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας υπενθυμίζει στους πολίτες:

  • Να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι ζητούν χρήματα, για δήθεν επείγουσα ανάγκη συγγενικού/φιλικού προσώπου, όπως νοσηλεία σε νοσοκομείο ή για δήθεν τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε το συγγενικό τους πρόσωπο, που είχε ως συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό ανήλικου, συνήθως παιδιού. Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά.
  • Επισημαίνεται ότι στα τροχαία ατυχήματα ακολουθούνται πάντα από τις αστυνομικές Αρχές οι νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών.
  • Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού – συγγενικού προσώπου, να επιδιώκεται πάντα επικοινωνία μαζί τους, από άλλο τηλέφωνο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.
  • Να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ