ΕΛΛΑΔΑ

Δύο φάκελοι με ελλείψεις στον «αγώνα» για τις τηλεοπτικές άδειες

Δύο φάκελοι με ελλείψεις στον «αγώνα» για τις τηλεοπτικές άδειες
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Οι φάκελοι δύο εκ των υποψήφιων καναλιών για τηλεοπτική άδεια παρουσιάζουν ελλείψεις.

Πρόκειται για το MEGA, το οποίο δεν διαθέτει τραπεζική ενημερότητα και το City News ART TV, του Γιώργου Καρατζαφέρη, που περιέχει τα δικαιολογητικά που προβλεπόταν το 2007. Ωστόσο το MEGA ανέφερε ότι θα προσκομίσει την τραπεζική ενημερότητα μόλις πάρει την άδεια.

Την ίδια στιγμή, η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες μπαίνει στο επόμενο στάδιο, καθώς την Τρίτη ολοκληρώθηκε η αποσφράγιση των 11 υποψηφιοτήτων ενώπιον όλων των υποψηφίων.

Η ελεγκτική εταιρεία Grant Thornton, η οποία επελέγη με πρόχειρο διαγωνισμό για μεγαλύτερη διαφάνεια, θα διενεργήσει έλεγχο σχετικά την πληρότητα των δικαιολογητικών, με βάση το Διεθνές Πρότυπο Εργασιών Διασφάλισης 3000: «Αναθέσεις Διασφάλισης εκτός από Ελέγχους και Επισκοπήσεις Ιστορικών Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών» όπως αυτό έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων.

Έτσι, θα εξεταστεί η ορθότητα εφαρμογής των διατάξεων των άρθρων 3 έως και 12 του Ν. 4339/2015 καθώς και του αντίστοιχου περιεχομένου της σχετικής προκήρυξης του διαγωνισμού, σε ότι αφορά την πληρότητα των δικαιολογητικών.

Ειδικότερα η ελεγκτική εταιρεία θα ελέγξει:

*Τη νομική μορφή των υποψηφίων

*Το μετοχικό κεφάλαιο των υποψηφίων

*Την υποχρέωση ονομαστικοποίησης μετοχών

*Το πόθεν έσχες των υποψηφίων και τα ασυμβίβαστα που προβλέπονται για συγκεκριμένα πρόσωπα που εμπλέκονται στη διαγωνιστική διαδικασία, πιθανή επιρροή που ασκούν σε άλλα τηλεοπτικά μέσα, τις πηγές προέλευσης των κεφαλαίων που διαθέτουν και τυχόν νομικές καταδίκες τους.

*Τις προϋποθέσεις που τίθενται από τη σχετική διακήρυξη, αναφορικά με το προσωπικό που θα απασχολήσουν οι διαγωνιζόμενοι

*Ζητήματα φορολογικής, ασφαλιστικής και τραπεζικής ενημερότητας των προσώπων που αναφέρονται, ζητήματα πτώχευσης ή ανάλογων καταστάσεων, ζητήματα πρόσθετων ασυμβίβαστων και όσα άλλα θέματα ορίζει ο νόμος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ