ΕΛΛΑΔΑ

Αρναούτογλου για κακοκαιρία Elias: Η πρώτη δορυφορική εικόνα του ακραίου φαινομένου

Αρναούτογλου για κακοκαιρία Elias: Η πρώτη δορυφορική εικόνα του ακραίου φαινομένου
ΙΝΤΙΜΕ

Σε συναγερμό βρίσκεται η Πολιτική Προστασία, αλλά και ο Στρατός, εν όψει της νέας κακοκαιρίας Elias, καθώς οι προγνώσεις κάνουν λόγο για μεγάλους όγκους νερού και πλημμυρικά φαινόμενα, ιδιαίτερα στις πολύπαθες περιοχές της Θεσσαλίας, που πρόσφατα επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel.

Ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, με ένα βίντεο που ανάρτησε στο facebook δείχνει την πιθανή πορεία των πιο έντονων φαινομένων.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Έντονη η καιρική δραστηριότητα (ισχυρές μπόρες και καταιγίδες) στις ορεινότερες περιοχές της χώρας τις τελευταίες ώρες (Δορυφορική εικόνα μεσημεριού Δευτέρας).

Σας παραθέτω στο βιντεάκι την πιθανότερη πορεία των πιο έντονων φαινομένων (πορφυρότερα χρώματα) μέχρι και αργά τη νύχτα σήμερα σύμφωνα με την μέθοδο MOS (μια τεχνική πρόγνωσης του που βασίζεται στον προσδιορισμό στατιστικής σχέσης μέτρησης και μεταβλητών πρόγνωσης λαμβάνοντας τον μέσο όρο διάφορων αριθμητικών προγνωστικών μοντέλων καιρού).

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου


Κακοκαιρία Elias - Νέο Έκτακτο Δελτίο

Σύμφωνα με το νεότερο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, αύριο Τρίτη αναμένονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης) και προς τις βραδινές ώρες στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν: στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας), στη Στερεά (στους νομούς Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Βοιωτίας) και στην Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας).

Την Τετάρτη κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, την κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), τις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες. Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Φθιώτιδας, στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας και στη βόρεια Εύβοια.

Την Πέμπτη κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως το μεσημέρι στις Σποράδες, τη Μαγνησία, τη βόρεια Εύβοια, και τα βορειοανατολικά τμήματα της Στερεάς. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ