ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία: Xειρουργείο στα πόδια για τον 13χρονο που έπεσε από ύψος πέντε μέτρων

Λαμία: Xειρουργείο στα πόδια για τον 13χρονο που έπεσε από ύψος πέντε μέτρων
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στην ορθοπαιδική κλινική του νοσοκομείου Παίδων όπου και αναμένεται να χειρουργηθεί στα δύο του πόδια, νοσηλεύεται ο 13χρονος ο οποίος έπεσε τη Δευτέρα (25/09), από ύψος πέντε μέτρων, όταν υποχώρησε κάγκελο στο σχολείο του, στη Λαμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το παιδί έχει επαφή με το περιβάλλον ωστόσο έχει πολλά τραύματα στο σώμα και τη σπονδυλική στήλη.

Το χρονικό

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος ο 13χρονος προσπάθησε να στηριχθεί με την πλάτη σε κάγκελο του σχολείου το οποίο υποχώρησε, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό, πέφτοντας από ύψος σχεδόν πέντε μέτρων.

Οι εκπαιδευτικοί έσπευσαν να βοηθήσουν το παιδί, ενώ ειδοποιήθηκε άμεσα το ΕΚΑΒ το οποίο, κατόπιν, παρέλαβε τον μαθητή και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας.

Το Υπουργείο Παιδείας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό.

Επί τόπου βρέθηκε στο σημείο ο ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας Γιάννης Κατσαρός, ενώ η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον δήμαρχο Λαμίας καθώς οι υποδομές των σχολείων είναι αρμοδιότητα των δήμων.

Όπως έγινε επιπλέον γνωστό, δεδομένου ότι το περιστατικό εξελίχθηκε μπροστά σε συμμαθητές του παιδιού, θα υπάρχουν ψυχολόγοι όλη την εβδομάδα στο σχολείο για την στήριξή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ