Ελεύθερα τα τρία μέλη του πληρώματος του καταμαράν για την πτώση ναυτικών στη θάλασσα
Ελεύθεροι αφέθηκαν ο πλοίαρχος, ο ύπαρχος και ο λοστρόμος του ταχύπλοου καταμαράν, speed runner jet, μετά την απολογία τους στον Εισαγγελέα, για το περιστατικό της πτώσης των δύο ναυτικών στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά ενώ εκτελούσαν εργασίες καθαρισμού.
Ειδικότερα, ο α ανακριτής διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το περιστατικό.
Ο 34χρονος έλαβε εξιτήριο ενώ ο 55χρονος νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους.
Στο μεταξύ, τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων, με κοινή ανακοίνωσή τους ζητούν την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού και τη λήψη άμεσων μέτρων ασφαλείας σε όλα τα πλοία της ακτοπλοϊας.
Τα σωματεία αναφέρουν ότι οι δύο ναυτεργάτες πραγματοποιούσαν εργασίες καθαρισμού με μάνικα νερού στην αριστερή πλευρά του πλοίου, στον χώρο που βρίσκονται οι σωσίβιοι λέμβοι (βαρελάκια), χωρίς κανένα μέτρο προστασίας (ζώνες ασφαλείας, σκαλωσιές, κράνη κ.ά.).
Τη διερεύνση του συμβάντος ζητεί και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού ΠΕΝΕΝ, τονίζοντας ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, «οι εργασίες γίνονταν στον εξωτερικό χώρο του πλοίου που απαγορεύεται χωρίς να τους έχουν παρασχεθεί τα μέσα ασφαλείας και προστασίας».
«Η οποιαδήποτε εκτέλεση εργασίας που απαγορεύεται από τη νομοθεσία και η μη εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για τους Ναυτεργάτες και οι ευθύνες εταιριών - ΥΕΝ - Λιμενικών Αρχών είναι τεράστιες», σημειώνει, στην ανακοίνωσή της, η ΠΕΝΕΝ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πειραιάς: Σύλληψη τριών μελών του πληρώματος του καταμαράν για την πτώση ναυτικών στη θάλασσα
Πειραιάς: Στον εισαγγελέα πλοίαρχος, ύπαρχος και λοστρόμος για τους ναυτικούς που έπεσαν στη θάλασσα
«Κάλαντα με καιρό τύπου Π»: Χαμηλό βαρομετρικό φέρνει καταιγίδες σε όλη τη χώρα
14:28
«Χειροπέδες» σε τρία άτομα για διακίνηση ναρκωτικών - Στέλεχος της Πυροσβεστικής ανάμεσά τους (vid)
14:17
Θεσσαλονίκη: Στα χέρια των αρχών 27χρονος που διέρρηξε εννιά μαγαζιά και ένα σπίτι σε ένα μήνα
14:06
Ινδία: Σφοδρή σύγκρουση τρένου με κοπάδι ελεφάντων - Εκτροχιάστηκαν πέντε βαγόνια (vid)
13:56