ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Elias: Ανοικτά τα σχολεία στην Αττική - Ποιες περιοχές εξαιρούνται

Κακοκαιρία Elias: Ανοικτά τα σχολεία στην Αττική - Ποιες περιοχές εξαιρούνται
ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Η κακοκαιρία Elias που χτύπησε τα ξημερώματα της Τετάρτης (27/9) την Αττική προκάλεσε σύγχυση για τη λειτουργία των σχολείων.  

Αρχικά ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης νωρίς το πρωί της Τετάρτης ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα έμεναν κλειστά σήμερα.

Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα ο ίδιος με δηλώσεις του διευκρίνισε πως τα σχολεία θα ανοίξουν. Όπως εξήγησε ο ίδιος επικοινώνησε με την ΕΜΥ, διαβεβαιώθηκε πως το φαινόμενο σε λίγη ώρα θα εκτονωθεί και δεν υπάρχει λόγος να κλείσουν τα σχολεία.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε πως οι Δήμοι θα αποφασίσουν κατά τόπους αν τα σχολεία θα ανοίξουν ή όχι.

Μέχρι στιγμής, ανακοίνωση πως θα μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, στις Δημοτικές Ενότητες Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής.

Η σχετική απόφαση ελήφθη από το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και περιλαμβάνει Παιδικούς Σταθμούς, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια.

Με απόφαση του δημάρχου Ωρωπού δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στην περιοχή.

Κλειστά είναι τα σχολεία σε όλους τους δήμους Φθιώτιδας, όπως και στη Θεσσαλία.

Από την τηλεκπαίδευση εξαιρούνται τα σχολεία των δήμων και των περιοχών της Θεσσαλίας: Παλαμά, Φαρκαδόνας, Μεγάλων Καλυβίων, Φαλάνης, εργατικών κατοικιών Γιάννουλης, Αρμενίου και Κυψέλης.

Κλειστά θα είναι, παράλληλα, τα σχολεία σε όλο το νομό Φθιώτιδας σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, οι Παιδικοί Σταθμοί, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ.

Με τηλεκπαίδευση θα γίνουν τα μαθήματα στους Δήμους Δομοκού, Μακρακώμης, Λαμιέων και Στυλίδας, Λοκρών, Καμένων Βούρλων και Αμφίκλειας - Ελάτειας. Επιπλέον στο Δήμο Λοκρών δε θα λειτουργήσει και το Δημοτικό Ωδείο Αταλάντης.

Επιπλέον, ο δήμος Ξυλοκάστρου αποφάσισε να μην ανοίξουν τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων για προληπτικούς λόγους.

Στην περιφέρεια Πελοποννήσου, με απόφαση του δήμου Σικυωνίων, όλα τα σχολεία στην δημοτική ενότητα Στυμφαλίας, θα μείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους.

Κλειστές θα παραμείνουν οι δημόσιες, δημοτικές, σχολικές δομές του Άργους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ