ΕΛΛΑΔΑ

Πειραιάς: Τρομάζει το βίντεο με την πτώση των δύο ναυτικών από το πλοίο στη θάλασσα

Πειραιάς: Τρομάζει το βίντεο με την πτώση των δύο ναυτικών από το πλοίο στη θάλασσα
Screen Grab / Glomex / MEGA

Τρόμο προκαλούν οι εικόνες από το βίντεο που απεικονίζει τη στιγμή της διπλής πτώσης των δύο ναυτικών από το ταχύπλοο καταμαράν Speed Runner Jet την περασμένη Δευτέρα στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι δύο ναύτες ηλικίας 34 και 55 ετών έπεσαν από ύψος περίπου οκτώ μέτρων και παραλίγο να προσγειωθούν στο τσιμέντο της προβλήτας του λιμανιού. Οι άτυχοι άνδρες βρέθηκαν στο νερό υπό άγνωστες συνθήκες, όταν εκτελούσαν εργασίες καθαρισμού στο εξωτερικό πρωραίο κατάστρωμα του πλοίου.

Στελέχη του λιμενικού βούτηξαν στη θάλασσα και πέταξαν σωσίβια στους ναυτικούς, τους οποίους παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τους μεταφέρει στο νοσοκομείο της Νίκαιας. Όπως διαπιστώθηκε μετά από εξετάσεις, υγεία τους ήταν σε καλή κατάσταση.

«Γλιτώσαμε από τα χειρότερα»

«Γλιστρήσαμε, χτυπήσαμε κάπου αλλού και πέσαμε στη θάλασσα», είπε στο MEGA ο Νίκος Βασίλακας, ο ένας από τους ναύτες που έπεσαν στη θάλασσα. «Το άλλο το παιδί νοσηλεύεται, αλλά είναι εκτός κινδύνου. Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ στα παιδιά του Λιμενικού που πήδηξαν στο νερό και μας έσωσαν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο 34χρονος ναύτης.

Σύμφωνα με την περιγραφή του, για λίγα μέτρα οι δύο άνδρες θα μπορούσαν να είχαν πέσει στο τσιμέντο, με κίνδυνο να σκοτωθούν. Μάλιστα, όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος «δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, καθώς δεν φορούσαμε ούτε κράνη. Το θετικό είναι ότι γλιτώσαμε από τα χειρότερα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ