ΕΛΛΑΔΑ

Εθελοντές περιπολούν με drones το δάσος του Σέιχ Σου

Εθελοντές περιπολούν με drones το δάσος του Σέιχ Σου
ΑΠΕ - ΜΠΕ / Χρύσα Χατζηχριστάκη

Επίλεκτη ομάδα του δήμου Θεσσαλονίκης θυσιάζει χρόνο αλλά και χρήμα  για να προστατέψει το δάσος του Σέιχ Σου από τις πυρκαγιές, πραγματοποιώντας περιπολίες από αέρος με drones.

Εκτός από τον χρόνο τους, οι πολίτες προσφέρουν και τον εξοπλισμό, καθώς η αξία των drones που χρησιμοποιούνται για αυτόν τον σκοπό αποτιμάται σε περίπου 1.500 ευρώ έκαστο.

Όπως τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «ΠΡΑΚΤΟΡΕΊΟ FM 104,9» ο επικεφαλής της, Μίλτος Μπενάκης, στην ομάδα συμμετέχουν τέσσερις χειριστές drones, οι οποίοι πετούν σε συγκεκριμένες ώρες και μέρες τα ελικοπτεράκια και όταν διαπιστώνουν κάτι περίεργο ή φαινομενικά "επικίνδυνο" ενημερώνουν τις Αρχές.

Επιπλέον συνεχίζουν τις περιπολίες τη νύχτα και την ημέρα με τα άλλα μέσα που διαθέτουν, όπως μηχανοκίνητα αλεξίπτωτα πλαγιάς, τα ATV ή αλλιώς γνωστά ως "γουρούνες" και τα πεζοπόρα τμήματα.

«Προσπαθούμε ως εθελοντές με τον εξοπλισμό που μπορεί να διαθέτει ο καθένας μας να βοηθήσουμε στην πυρασφάλεια και στην προστασία του δάσους», εξήγησε ο κ. Μπενάκης.

Οι περιπολίες στο Σέιχ Σου θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι και θα δίνεται περισσότερη έμφαση τις ημέρες που θεωρούνται πιο επικίνδυνες για την εκδήλωση πυρκαγιών.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ