ΕΛΛΑΔΑ

Οδική ασφάλεια: Υλοποίηση νέου ολιστικού σχεδίου, 321 παραβάσεις για διπλοπαρκάρισμα

Οδική ασφάλεια: Υλοποίηση νέου ολιστικού σχεδίου, 321 παραβάσεις για διπλοπαρκάρισμα
EUROKINISSI/ ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Πυκνώνουν οι έλεγχοι και διεξάγονται τακτικά, στο πλαίσιο του σχεδίου άμεσων ολιστικών παρεμβάσεων, που ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, στις 11 Σεπτεμβρίου, για την αναδιάρθρωση, την εντατικοποίηση και τον εκσυγχρονισμό της αστυνόμευσης σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Τις προηγούμενες τρεις μέρες βεβαιώθηκαν συνολικά 321 παραβάσεις για διπλοπαρκάρισμα σε λεωφόρους και κεντρικές οδούς της Αθήνας και του Πειραιά, όπου έχει διαπιστωθεί έντονο πρόβλημα, επιφέροντας χρηματικό πρόστιμο και αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας στους παραβάτες.

Συγκεκριμένα βεβαιώθηκαν:

Τη Δευτέρα (25/09) – 95 παραβάσεις σε Αριστοτέλους, Υμηττού, Μιχαλακοπούλου και σε Ηρώων Πολυτεχνείου και Εθνικής Αντιστάσεως στον Πειραιά.

Την Τρίτη (26/09) – 104 παραβάσεις σε Αριστοτέλους, Μεσογείων, Φιλολάου και Ηρώων Πολυτεχνείου και Εθνικής Αντιστάσεως στον Πειραιά.

Την Τετάρτη (27/09) – 122 παραβάσεις σε Γ’ Σεπτεμβρίου, Αχαρνών, Ελ. Βενιζέλου Γρ. Λαμπράκη και 2ας Μεραρχίας στον Πειραιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στόχος είναι με επιμονή, στη βάση του ολιστικού σχεδίου, να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων του Λεκανοπεδίου -κάτι που συναρτάται με την οδική ασφάλεια- και να εμπεδωθεί, μέσω και των ποινών, μια κουλτούρα διαφορετικής οδηγικής συμπεριφοράς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ