ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Δένδιας: Στη Δράμα για την 82η επέτειο της Σφαγής του δραμινού λαού από τους Βούλγαρους

Νίκος Δένδιας: Στη Δράμα για την 82η επέτειο της Σφαγής του δραμινού λαού από τους Βούλγαρους
O υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Στις εκδηλώσεις για την  82η επέτειο της σφαγής από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής, στη Δράμα, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση παρέστη ο Υπουργός Εθνικής ΆμυναςΝίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Δράμας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ. κ. Δωρόθεο και εν συνεχεία μετέβη στο Μνημείο Σφαγιασθέντων όπου κατέθεσε στέφανο.

Στον χαιρετισμό του κατά την τελετή, ο Υπουργός τόνισε μεταξύ άλλων:

«Κυρίες και κύριοι, τα διδάγματα επετείων σαν τη σημερινή ξεπερνούν τα σύνορα της πατρίδας μας. Είναι όμως κρίμα, πραγματικό κρίμα, που στην Ευρώπη του 21ου αιώνα βλέπουμε πάλι σκηνές αγριότητας, αθλιότητας, εισβολής, βαρβαρότητας εναντίον αμάχων και μάλιστα σε έναν κόσμο στον οποίο έπρεπε πια, από την ωριμότητα του παρελθόντος να έχει επικρατήσει η πρόοδος και η ευημερία. Είναι βαθιά αποκαρδιωτικό να βλέπουμε στην Ευρώπη την επανάληψη σκοτεινών κεφαλαίων της Ιστορίας.

Οι θυσίες όμως αυτών που στάθηκαν απέναντι στην καταπίεση το 1941 αποτελούν σοβαρή υπενθύμιση ότι η διαφύλαξη της ειρήνης, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, αν μου επιτρέπεται να πω και της δημοκρατίας, παραμένει μια συνεχής προσπάθεια για όλα τα έθνη του πλανήτη μας.

Καθώς λοιπόν ατενίζουμε το μέλλον, οφείλουμε να αντλήσουμε δύναμη από το παράδειγμα και την αποφασιστικότητα αυτών που στο παρελθόν αντιστάθηκαν στην τυραννία. Η ζωντανή μνήμη της γενναιότητάς τους συνιστά πρόσκληση και πρόκληση να αγωνιστούμε όλοι για μια Ευρώπη που η φρίκη του πολέμου και της βαρβαρότητας εναντίον ανθρώπων θα μείνει στα τεύχη της ιστορικής μνήμης και δεν θα αποτελεί στοιχείο των πρωτοσέλιδων των εφημερίδων του σήμερα.

Είναι ευθύνη μας να διασφαλίσουμε ότι οι αγώνες των προγόνων μας θα λειτουργήσουν ως στοιχείο έμπνευσης ενός καλύτερου και πιο ανθρώπινου κόσμου. Ενός κόσμου που τα διδάγματα της Ιστορίας ενσωματωμένα στο γενετικό υλικό θα αποτελούν ασπίδα εναντίον της επανάληψής τους.

Αιωνία τους η μνήμη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ