ΕΛΛΑΔΑ

Υπερπροσπάθειες για αποκατάσταση ζημιών σε Θεσσαλία και Εύβοια από την Κακοκαιρία Elias

Υπερπροσπάθειες για αποκατάσταση ζημιών σε Θεσσαλία και Εύβοια από την Κακοκαιρία Elias
Φωτογραφία αρχείου από τις εκτεταμένες ζημιές της κακοκαιρίας Elias στην Θεσσαλία Eurokinissi (Φωτογραφία αρχείου)

Γενναίες μάχες καταβάλουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα, οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν ανεπανόρθωτα τόσο στη Θεσσαλία όσο και στην Εύβοια, από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias.

Μηχανήματα των ΟΥΑ αλλά και του Στρατού, δίνουν το παρών καθημερινά απομακρύνοντας τη λάσπη αλλά και τα φερτά υλικά μέσα από τους οικισμούς.

Η Πολιτική Προστασία, οι Δήμοι και ο Στρατός συνεχίζουν τις εργώδεις προσπάθειες να αποκαταστήσουν το οδικό δίκτυο και την σύνδεση των οικισμών, ενώ όπου χρειάζεται, γίνονται παρακάμψεις από αγροτικούς δρόμους.

Κάμερα της ΕΡΤ βρέθηκε μπροστά σε μία γέφυρα που κατέρρευσε στον ποταμό Κηρέα κοντά στο Μαντούδι. Η γέφυρα δεν άντεξε στην αύξηση της στάθμης και τα ορμητικά νερά του ποταμού και κατέρρευσε. Η λάσπη κάλυψε τον δρόμο σε ύψος ενός μέτρου.

«Όλα τα ποτάμια έχουν μπαζωθεί, το νερό ήρθε σαν καταρράκτης», λέει στην κάμερα κάτοικος της περιοχής.

Η Λιμενική Αρχή εξέδωσε προειδοποίηση για τους κυβερνήτες μικρών και μεγάλων σκαφών που παραπλέουν την Β. Εύβοια, να είναι προσεκτικοί γιατί πολλά δέντρα έχουν παρασυρθεί στην θάλασσα και υπάρχει κίνδυνος να προσκρούσουν πάνω του τα σκάφη που πλέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση σχετικά με την καταλληλόλητα του νερού, που εκδόθηκε την Κυριακή 1/10, παραμένει μη πόσιμο στον Βόλο, ενώ σε περιοχές της Λάρισας και της Καρδίτσας χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών παραμένουν κάτω από το νερό.

Την Δευτέρα 2/10 στην Θεσσαλία θα πραγματοποιηθούν αυτοψίες από μικτά κλιμάκια της περιφέρειας και του ΕΛΓΑ για την καταγραφή των ζημιών σε αγροτικές καλλιέργειες και εμπορεύματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ