ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Ιωνία: Προκλητικοί στον εισαγγελέα οι 87 συλληφθέντες για το «οπαδικό ραντεβού»

Νέα Ιωνία: Προκλητικοί στον εισαγγελέα οι 87 συλληφθέντες για το «οπαδικό ραντεβού»
Oι 87 συλληφθέντες ενώ οδηγούνται στον εισαγγελέα INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Προκλητικοί εμφανίστηκαν σήμερα, Δευτέρα (2/10) οι 87 συλληφθέντες, κατά τη μεταφορά τους στον εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθούν για το οπαδικό «ραντεβού» που έδωσαν το απόγευμα της Κυριακής στη Νέα Ιωνία πριν από ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ ομάδων τοπικού επιπέδου της Αθήνας.

Οι 87 συλληφθέντες μέσα από το λεωφορείο με το οποίο οδηγήθηκαν στην Ευελπίδων, έκαναν απρεπείς χειρονομίες προς τους δημοσιογράφους και τις κάμερες.

Το βράδυ της Κυριακής, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν πλησίον γηπέδου της περιοχής, 23 άτομα, εκ των οποίων οι 13 ανήλικοι, τα οποία έφεραν κομμάτια ξύλου και ράβδο, ενώ σε άλλο σημείο, εντοπίστηκαν ακόμη 64 άτομα, από τους οποίους οι 49 ανήλικοι, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικές ουσίες, φωτοβολίδες, κροτίδες, λίμα και σίδερο.

Με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, οι νεαροί προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους και στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, τυγχάνουν οπαδοί δύο διαφορετικών ομάδων, οι οποίες θα αγωνίζονταν σε γήπεδο της περιοχής αργότερα.

Όλα τα άτομα συνελήφθησαν –κατά περίπτωση- για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για παράβαση των νόμων για τον αθλητισμό, τα όπλα, τις φωτοβολίδες, τα ναρκωτικά και για διατάραξη της κοινής ειρήνης.

Η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της βίας με αθλητικό υπόβαθρο, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ελέγχους με σκοπό την πρόληψη και καταστολή τέτοιων φαινομένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ