ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός μετά την εμφάνιση ευλογιάς στη Βουλγαρία

Έβρος: Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός μετά την εμφάνιση ευλογιάς στη Βουλγαρία
Πτέρυγα απομόνωσης νοσούντων με ευλογιά AP Photo/Mahesh Kumar A.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι κτηνιατρικές υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αντιμετώπιση του κινδύνου εμφάνισης κρούσματος ευλογιάς, όπως δήλωσε ο υφυπουργός, Σταύρος Κελέτσης, μετά την πρόσφατη εμφάνιση της νόσου στη Βουλγαρία

Ειδικότερα, ο υφυπουργός μιλώντας σε ημερίδα με θέμα «Εξωτικά Νοσήματα-Κίνδυνος επανεμφάνισης στη χώρα», που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη επεσήμανε πως «το γεγονός ότι βλέπουμε πάλι την εμφάνιση ευλογιάς κοντά στα σύνορά μας, μας θέτει σε εγρήγορση και μαζί με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς παρακολουθούμε το ζήτημα στενά».

«Ο Έβρος έχει ταλαιπωρηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια από το πρόβλημα των ζωονόσων και αυτό αποτελεί κίνδυνο για την κτηνοτροφία και το ζωικό μας κεφάλαιο» πρόσθεσε.

Διευκρίνισε, όμως ότι «στο υπουργείο διαθέτουμε μια από τις καλύτερες κτηνιατρικές υπηρεσίες και σε συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των άλλων όμορων κρατών, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όποιο ζήτημα δημιουργηθεί. Το γεγονός ότι βλέπουμε πάλι την εμφάνιση ευλογιάς κοντά στα σύνορά μας, μας θέτει σε εγρήγορση και μαζί με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς παρακολουθούμε το ζήτημα στενά».

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ενίσχυσης σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό του «Διασυνοριακού Κτηνιατρικού Κέντρου Εξωτικών Νοσημάτων, που εδρεύει στην Ορεστιάδα «ώστε αυτό να λειτουργήσει σε νέες βάσεις καθώς είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή του Έβρου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ