Καθηγητής μεταλλικών κατασκευών για ΟΑΚΑ: Ίσως δεν επαρκεί ένας χρόνος για την αποκατάσταση
Την εκτίμηση πως ένας χρόνος ενδεχομένως να μην επαρκεί για την αποκατάσταση του στεγάστρου Καλατράβα στο ΟΑΚΑ εξέφρασε ο καθηγητής και πρώην Διευθυντής του Εργαστηρίου Μεταλλικών Κατασκευών του ΕΜΠ, Ιωάννης Βάγιας.
Την ίδια ώρα, όμως, ο καθηγητής, μιλώντας στην ΕΡΤ: «Δεν ξέρω λεπτομέρειες για το έργο, δεν έχω ασχοληθεί με το έργο και δεν το ξέρω σε βάθος. Πάντως εκτιμώ ότι αν πράγματι είναι επικίνδυνο, τότε θα χρειαστούν εκτεταμένες εκτεταμένες ενέργειες αποκατάστασης. Ο ένας χρόνος είναι σύντομος».
Επιπλέον, σημείωσε ότι οι μεταλλικές κατασκευές είναι οι αρχαιότερες στον κόσμο.
«Στη μεταλλική κατασκευή οι βλάβες είναι επιφανειακές και συνήθως αποκαθίστανται πολύ πιο εύκολα, με συγκολλήσεις και ενισχύσεις, ενώ αντιθέτως οι ενισχύσεις των κατασκευών από σκυρόδεμα είναι αρκετά πιο δυσχερείς» συμπλήρωσε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Βρούτσης: Κλειστό το ΟΑΚΑ τουλάχιστον για όλο το 2024
Καθηγήτης ΕΜΠ για ΟΑΚΑ: «Εγχειρίδιο υπήρχε, προφανώς δεν έχει χρησιμοποιηθεί»
Επίδομα θέρμανσης: Πότε αναμένεται να πληρωθεί η επόμενη δόση - Πώς υπολογίζεται
03:00
Κοινωνικός Τουρισμός: Τι καλύπτουν τα voucher – Πώς να τα αξιοποιήσετε
02:00
Ο χάρτης πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ μέχρι τις 2 Ιανουαρίου
01:00
Ποια τα οφέλη για τους δημόσιους υπαλλήλους μετά τις φοροελαφρύνσεις
00:30