ΕΛΛΑΔΑ

«Προστάτης» αστυνομικός: «Οικονομήσατε ε;» - Οι απειλές και η καταθεση της 34χρονης

«Προστάτης» αστυνομικός: «Οικονομήσατε ε;» - Οι απειλές και η καταθεση της 34χρονης
ΙΝΤΙΜΕ / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Θα με σκοτώσει και θα πετάξει το πτώμα μου να μη με βρει κανείς. Μου έλεγε ότι θα με διώξει από τη χώρα, ότι δεν θα μπορέσω να ξαναδουλέψω στο δρόμο για να βγάλω λεφτά και θα το κανονίσει αυτός, ότι θα με στείλει στο Καμερούν που ξέρει ότι κινδυνεύω και ότι θα με συλλάβει η αστυνομία, ακόμη και ότι θα με κλείσει στο ψυχιατρείο».

Αυτά είναι λίγα από όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς η 34χρονη γυναίκα από το Καμερούν για τον αστυνομικό που για δύο χρόνια έκανε τον προστάτη της, τη βίαζε, τηςάρπαζε τα χρήματα και την απειλούσε.

Η νεαρή γυναίκα σε μια κατάθεση ποταμό ανέφερε στους αξιωματικούς των εσωτερικών υποθέσεων ποια ήταν τα λόγια του άνδρα κάθε φορά που την απειλούσε.

«Κινδυνεύεις. θα έρθουν ξαφνικά στο δρόμο, θα σε μαχαιρώσουν και θα σου πάρουν τα χρήματα».

Ο ίδιος όταν οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι για να του περάσουν χειροπέδες, ενώ λίγο νωρίτερα είχε παραλάβει τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, στην ερώτηση παρουσία δικαστικού λειτουργού, αν αποκρύπτει στο σπίτι κάποιο χρηματικό ποσό, απάντησε αρνητικά, ενώ ζήτησε να μην μπουν σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο το οποίο όπως είπε, ήταν ένα δωματίο για να αποθηκεύει εργαλεία και προσωπικά είδη.

Μάλιστα στους αξιωματικούς τους εσωτερικών υποθέσεων είπε ότι είχε τα εργαλεία του προσεκτικά τακτοποιημένα και δεν ήθελε να χάσει τη σειρά τους από την έρευνα που θα έκαναν.

Οι αδιάφθοροι μπήκαν στο δωμάτιο και αφού βρήκαν τα προσημειωμένα χρήματα που τα είχε κρυμμένα, ο αστυνομικός έδειξε αναστατωμένος και άρχισε δήθεν ταραγμένος, να λέει ότι δεν ξέρει τίποτα για το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό και ότι ανήκει όχι στον ίδιο αλλά στην 34χρονη γυναίκα.

Το πιο σημαντικό όμως στην υπόθεση είναι το γεγονός ότι οι αξιωματικοί του εσωτερικών υποθέσεων έχουν στη διάθεση τους μία ακόμη μαρτυρία που καίει τον αστυνομικό καθώς εξετάστηκε ένα πρόσωπο το οποίο επιβεβαίωσε την κατάθεση της νεαρής γυναίκας περιγράφοντας με όλες τις λεπτομέρειες τι περνούσε στα χέρια του δράστη.

Αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά το πώς απαιτούσε «μεροκάματο» από τη γυναίκα και ότι στην περιοχή της Ομόνοιας ,ο υπαρχιφύλακας ήταν γνωστό ότι ήταν ο «νταβατζής» της νεαρής γυναίκας.

Στη δικογραφία που έχει συνταχθεί η γυναίκα ξεκινά την κατάθεσή της με το πώς ένα βράδυ ο υπαρχιφύλακας την πλησίασε στο κέντρο της Αθήνας, της έδωσε ένα χειρόγραφο σημείωμα με το όνομα και το κινητό του και την παρότρυνε να επικοινωνήσει μαζί του. Το επόμενο βράδυ η γυναίκα κάλεσε στο τηλέφωνο τον αστυνομικό προσκαλώντας τον στο σπίτι της και αυτό επαναλήφθηκε για αρκετά βράδια.

Ο αστυνομικός της ζήτησε μετά από δύο μήνες να του δίνει σε καθημερινή βάση 20 ευρώ, προφασιζόμενος ότι ήταν χαμηλό το εισόδημά του και μετά από μικρό χρονικό διάστημα της ζήτησε τρεις χιλιάδες ευρώ και 50 ευρώ ανά ημέρα, προκειμένου να την προστατεύει και να φροντίσει ώστε να μην απελαθεί στη χώρα της

Συνήθιζε μάλιστα να την μεταφέρει ο ίδιος στο ξενοδοχείο που εκδιδόταν και να την περιμένει ώστε να την επιστρέψει στο σπίτι της.

Μάλιστα όπως καταθέτει άλλη γυναίκα την ώρα που έφευγε από το ξενοδοχείο της έλεγε «οικονομήσατε ε;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ