ΕΛΛΑΔΑ

Καστελόριζο: «Ακυρώθηκε η αεροδιακομιδή της 4χρονης από τον γιατρό που μας κάλεσε» λέει το ΕΚΑΒ

Καστελόριζο: «Ακυρώθηκε η αεροδιακομιδή της 4χρονης από τον γιατρό που μας κάλεσε» λέει το ΕΚΑΒ
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σε διευκρινήσεις για την διακομιδή 4χρονης από το Καστελόριζο που τελικά μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Τουρκίας, προχώρησε το ΕΚΑΒ.

Το ΕΚΑΒ επισημαίνει ότι πράγματι, κλήθηκε στον τόπο του ατυχήματος και αμέσως ξεκίνησε η οργάνωση της αεροκομιδής η οποία ωστόσο, όπως αναφέρεται «ακυρώθηκε από τον καλούντα γιατρό της Μεγίστης.

Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας ποτέ δεν αρνήθηκε την αεροδιακομιδή τραυματισμένου παιδιού από το Καστελόριζο, σύμφωνα με τα σημερινά δημοσιεύματα. Το αντίθετο, μετά από την κλήση στο Συντονιστικού Κέντρο των αεροδιακομιδών (16:02), ξεκίνησε η οργάνωση της αεροκομιδής η οποία ακυρώθηκε στις 16:24 από τον καλούντα (Ιατρό του ΠΠΙ Μεγίστης), διευκρινίζεται συγκεκριμένα από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας.

Το παιδί μεταφέρθηκε για νοσηλεία σε νοσοκομείο της Τουρκίας μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε, όταν αναβατήρας στο κατάστημα του πατέρα της, συνέθλιψε το χέρι της.

Η κατάσταση του παιδιού κρίνεται σοβαρή και πληροφορίες της ΕΡΤ ανέφεραν ότι υπάρχει κίνδυνος να χάσει το χέρι του από τον αγκώνα και κάτω.

Το 4χρονο παιδί συνεχίζει να νοσηλεύεται σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αττάλειας.

Σημειώνεται, ότι είναι το δεύτερο παιδί, σε διάστημα πέντε μηνών, που μεταφέρεται για περίθαλψη στην Τουρκία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ