Πώς εξολοθρεύουμε τον «κοριό του κρεβατιού» στην Ελλάδα - Εξηγεί ο υγιεινολόγος Ντελέζος
Ανανεώθηκε:
Για τα αίτια στα οποία οφείλεται η έξαρση του «κοριού του κρεβατιού», είδος που συναντάται και στην χώρα μας, μίλησε ο υγιεινολόγος Κωνσταντίνος Ντελέζος.
Συγκεκριμένα, ο Λέκτορας υγιεινής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ, αναφέρθηκε και στις μεθόδους εξολόθρευσής του.
«Εδώ και πολλά χρόνια έχουμε εναλλαγές των μετακινήσεων που είναι πολύ περισσότερες σε σχέση με παλαιότερα. Έχουμε έναν φυσικό ανταγωνιστή των κοριών τις κατσαρίδες που τις έχουμε εξολοθρεύσει και ταυτόχρονα έχουμε και την απαγόρευση χρήσης του εντομοκτόνου DDT, λόγω της μεγάλης τοξικότητάς του» εξήγησε σε ότι αφορά τους λόγους έξαρσης.
Στην Ελλάδα έχουμε τον «κοριό του κρεβατιού» ανέφερε και σημείωσε «Κατά κύριο λόγο είναι από τα κρεβάτια και τα κλινοσκεπάσματα, τα σεντόνια, άρα και τα ρούχα τα οποία θα ακουμπήσουμε πριν τα βάλουμε στη βαλίτσα μας για να ταξιδέψουμε. Εκεί πρέπει να γίνει παρέμβαση. Σε ό,τι αφορά ρουχισμό βάζουμε τα πάντα σε καυτό νερό για να μειώσουμε τον πληθυσμό και να μην χρησιμοποιήσουμε χημικά. Στα καθίσματα του σπιτιού μπορούμε να κάνουμε κάποιο ψεκασμό με χημικά» συμπλήρωσε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μπανγκλαντές: Σαρώνει ο δάγκειος πυρετός - Πάνω από 1.000 θάνατοι
Αυστραλία: Οργή για τις απειλές που δέχθηκε αυτόχθων γερουσιαστής από νεοναζί
Συντάξεις κύριες και επικουρικές Ιανουαρίου: Πότε θα καταβληθούν
05:00
Στα 18,5 λεπτά ανά kWh η μέση τιμή σε πράσινα τιμολόγια τον Δεκέμβριο - Δείτε τις τιμές των παρόχων
04:00
IRIS: Υποχρεωτικό για όλες τις επιχειρήσεις - Διευκρινίσεις για τα όρια συναλλαγών
03:00
Έως πότε υποβάλλεται η τροποποιητική δήλωση για την επιστροφή ενοικίου
02:00