ΕΛΛΑΔΑ

Σε λαϊκό προσκήνυμα στο Παλέ η σορός του Γιάννη Ιωαννίδη - Το απόγευμα η κηδεία

Σε λαϊκό προσκήνυμα στο Παλέ η σορός του Γιάννη Ιωαννίδη - Το απόγευμα η κηδεία
Από το τελευταίο αντίο στον Ξανθό στη Βούλα ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ/EUROKINISSI

Τον «Ξανθό» του ελληνικού μπάσκετ θα έχουν την ευκαιρία να αποχαιρετίσουν οι φίλοι του Άρη καθώς η σορός του Γιάννη Ιωαννίδη θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 3:30 το μεσημέρι στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο στη Θεσσαλονίκη

Θα ακολουθήσει η κηδεία στις πέντε το απόγευμα στη Θέρμη για τον άνθρωπο που έφερε τόσες επιτυχίες στο ελληνικό μπάσκετ.



Όπως ανακοίνωσε η ΚΑΕ Άρης ο «Ξανθός» «λίγο πριν συνοδευτεί στην τελευταία του κατοικία θα «επισκεφθεί» για τελευταία φορά το «σπίτι» του», στις 15:30 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, όπου θα τον αποχαιρετίσουν φίλοι της ομάδας και παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές «όπως του αξίζει».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης

«Η απώλεια του Γιάννη Ιωαννίδη συγκλόνισε το πανελλήνιο και φυσικά την οικογένεια του ΑΡΗ. Λίγο πριν συνοδευτεί στην τελευταία κατοικία του, δεν είναι δυνατόν να μην επισκεφθεί για τελευταία φορά το «σπίτι» του.

Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ Midea καλεί τους φίλους της ομάδας αύριο στις 15:30 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, για να αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί τον ανυπέρβλητο «Ξανθό», η σορός του οποίου θα βρεθεί στο γήπεδο που δόξασε και δοξάστηκε, πριν την ταφή του στα κοιμητήρια Θέρμης.

Το «παρών» στο Αλεξάνδρειο θα δώσουν η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΡΗΣ Midea, σύσσωμη η ομάδα μας, καθώς και παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές που συνέδεσαν το όνομά τους με τον Γιάννη Ιωαννίδη.

Όλοι στο «Παλέ» για να αποχαιρετήσουμε τον θρυλικό «Ξανθό» όπως του αξίζει, στο «σπίτι» του!».

Το πρώτο αντίο από πλήθος κόσμου στη Βούλα

Την Πέμπτη (5/10) ο μπασκετικός κόσμος, συγγενείς, φίλοι και πλήθος απλών φιλάθλων, αποχαιρέτησαν τον Γιάννη Ιωαννίδη, στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στον Άγιο Ιωάννη Βούλας.

Ο «ξανθός» έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια.

Μία από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές της τελετής ήταν η στιγμή που η μονάκριβη κόρη του εκφώνησε τον επικήδειο.

«Πάντοτε ζητούσες να σε προσφωνούν κόουτς και τίποτε άλλο. Κοουτσάρα μου θα σου πω κάτι. Το παιχνίδι δεν τελείωσε, απλώς πήρες ένα τάιμ άουτ για να το συνεχίσεις στα επουράνια γήπεδα, περνώντας στην αθανασία. Ένα τραγούδι της αγαπημένης σου Μαρινέλας λέει «θέλω να αλλάξω ουρανό, μα δεν, μα δεν υπάρχουν δρόμοι». Εσύ όμως μπαμπά μου τους βρήκες αυτούς τους δρόμους», είπε μεταξύ άλλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ