ΕΛΛΑΔΑ

Χτύπημα των «Αδιάφθορων»: Οι διάλογοι του κυκλώματος και η εμπλοκή με τους «Vor V Zakone»

Χτύπημα των «Αδιάφθορων»: Οι διάλογοι του κυκλώματος και η εμπλοκή με τους «Vor V Zakone»
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι μεταξύ των μελών της οργάνωσης που προμήθευε με πλαστά δελτία ταυτότητας αλλοδαπούς, κυρίως Γεωργιανούς, με τους αδιάφθορους της Ελληνικής Αστυνομίας να προσπαθούν πάνω από ένα χρόνο να βρουν τα στοιχεία και να σχηματίσουν τη δικογραφία.

Στη δικογραφία, περιλαμβάνονται και δύο αστυνομικοί, με τον έναν μάλιστα να έχει συλληφθεί.

Οι αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, έχουν μάλιστα καταγράψει και συνομιλία στην οποία φαίνεται ότι έναντι αδράς αμοιβής το κύκλωμα έδωσε πλαστή ταυτότητα σε ένα μέλος μιας από τις πιο σκληρές και μαφιόζικες οργανώσεις στην οποία πρωταγωνιστεί ο απόλυτος όρκος της σιωπής.

Πρόκειται για την εγκληματική οργάνωση Vor V Zakone.

Διάλογος:

Α: Αυτοί γενικά ποιοι είναι;
Β: Υπάρχει ένας με ψευδώνυμο Λέκα και είναι «vor v zakoni».
Α: Μάλιστα.
Β: Αν τους πάρεις μπορείς να τους πεις ότι έμαθα για την κατάσταση, ότι η γυναίκα αυτή είπε ότι τελικά τους έδωσε τα έγγραφα, αυτός τα έγγραφα τα έχει.

Οι αστυνομικοί των αδιάφθορων έχουν καταγράψει μάλιστα στις συνομιλίες και τα χρήματα που ζητούσε το κύκλωμα για να προμηθεύσει τους Γεωργιανούς με το πλαστό έγγραφο της ταυτότητας.

Διάλογος:

Α: Άρα 15 χιλιάρικα, γίνεται αυτό το χαρτί.
Β: Έ, βέβαια!

Η αντίστροφη μέτρηση για τη δράση του συγκεκριμένου κυκλώματος ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2023 όταν στο τμήμα ασφαλείας Πολυγύρου, εμφανίστηκε στο γραφείο διαβατηρίων ένα άτομο το οποίο κατέθεσε αίτημα για την έκδοση διαβατηρίου, καθώς όπως είχε πει, είχε χάσει το προηγούμενο.

Όπως προέκυψε όμως από την εξέταση που έκαναν οι αστυνομικοί πρόκειται για διαφορετικό άτομο σε σχέση με αυτό που είχε βγάλει το απολεσθέν διαβατήριο.

Ερευνώντας την υπόθεση διαπίστωσαν ότι στο τμήμα της Καλλικράτειας, είχαν εκδοθεί 14 πλαστά δελτία ταυτότητας, ενώ ο αστυνομικός που υπηρετούσε στο συγκεκριμένο τμήμα μόλις άρχισε να υποψιάζεται ότι οι αδιάφθοροι της ΕΛΑΣ. Ερευνούσαν τη υπόθεση, παραιτήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία παρά το γεγονός ότι ήταν μόλις 20 χρόνια στην ενέργεια και έφερε το βαθμό του υπαστυνόμου.

Συνολικά έχουν συλληφθεί επτά άτομα ανάμεσά τους και δύο γυναίκες, οι οποίες φαίνεται να είχαν σημαντικό ρόλο στο κύκλωμα όπως φαίνεται και από τους διαλόγους που κατέγραψε ο κοριός.

Διάλογος

A: Πόσο χρονών είσαι;
Β: Δε θέλω για μένα, για τον άντρα μου θέλω. Αυτός είναι 57 χρονών.
Α: Μπορείς να το στείλεις μία φωτογραφία για δω πως είναι; Πάρε με στο Viber καλύτερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ