ΕΛΛΑΔΑ

Λαχτάρησαν 594 επιβάτες από πρόσκρουση πλοίου στην Πάτρα

Λαχτάρησαν 594 επιβάτες από πρόσκρουση πλοίου στην Πάτρα
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιώτα Κορμπάκη (φωτογραφία αρχείου)

Το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Cruise Europa», προσέκρουσε το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Ιουλίου στον προβλήτα του νέου λιμανιού της Πάτρας.

Το πλοίο προσέκρουσε, κατά την διαδικασία χειρισμών πρόσδεσής του, χωρίς να τραυματιστεί κάποιος από τους 594 επιβάτες που μετέφερε. Όπως διαπιστώθηκε, από την πρόσκρουση στον προβλήτα δημιουργήθηκε ρήγμα στην πρυμναία και τη δεξιά πλευρά του πρυμναίου κενού στεγανού χώρου, πάνω από την ίσαλο γραμμή του πλοίου, ενώ δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, μετά την πρόσκρουση, το πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από την Ανκόνα της Ιταλίας προς Ηγουμενίτσα και Πάτρα κατάφερε να δέσει ασφαλώς στο λιμάνι, όπου αποβιβάστηκαν οι 594 επιβάτες, τα 143 Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, τα 68 φορτηγά και τα τρία λεωφορεία που μετέφερε.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση για το περιστατικό, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου. μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης - αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ