ΕΛΛΑΔΑ

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Άνετη νίκη για τον Αλέξη Καλοκαιρινό στο Ηράκλειο

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Άνετη νίκη για τον Αλέξη Καλοκαιρινό στο Ηράκλειο
Ο νέος δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός EUROKINISSI/ ΡΑΠΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Νέος δήμαρχος Ηρακλείου αναδείχτηκε από τον πρώτο γύρο, ο Αλέξης Καλοκαιρινός, επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη».

Ο κ. Καλοκαιρινός στις δηλώσεις του συγκινημένος ανέφερε «αισθάνομαι την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν οι ηρακλειώτες και οι ηρακλειώτισσες και μαζί, αντιλαμβάνομαι ότι σε αυτή την εμπιστοσύνη επενδύονται προσδοκίες και αυτές τις προσδοκίες θα προσπαθήσω μαζί με όλους εμάς που θα βρεθούμε στην πλειοψηφία της δημοτικής αρχής να τις υπηρετήσουμε και να τις εκπληρώσουμε».

Όπως τόνισε ο κ. Καλοκαιρινός, τον κάλεσε και τον συνεχάρη για τη νίκη ο Μιχάλης Καραμαλάκης επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο η πόλη μας» σημειώνοντας ότι «συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει να συνεργαστούμε για το καλό του Ηρακλείου, για το καλό της πόλης. Θέλω επίσης εκτός από τον δικό του αγώνα , να χαιρετήσω τον αγώνα της Μαρίας Καναβάκη και του Δημήτρη Δουλουφάκη. Όλοι μαζί θα πρέπει να συμβάλλουμε σε ένα καλύτερο αύριο για το Ηράκλειο».

Ο κ. Καλοκαιρινός αντάλλαξε ευχές στην Πλατεία Ελευθερίας με τον εκ νέου περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ενώ το νέο Δήμαρχο Ηρακλείου συνεχάρη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης. Μιλώντας σε συγκεντρωμένους έξω από το εκλογικό κέντρο που τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα, ο κ. Καλοκαιρινός ανέφερε « θα είμαι δήμαρχος όλων των ηρακλειωτών και δεν θα υπάρξει καμία διάκριση, άλλωστε το «Δικαίωμα στην Πόλη» είναι η παράταξη που έβαλε μπροστά τα δικαιώματα των πολιτών χωρίς διακρίσεις και χωρίς εξαιρέσεις. Θα πάμε όλοι μαζί» σημείωσε , συμπληρώνοντας ότι «από την επόμενη μέρα θα ξανασηκώσουμε τα μανίκια. Αυτή τη φορά για να είμαστε πανέτοιμοι έτσι ώστε από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων μας να προχωρήσει το έργο που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος αυτός».

Ο κ. Καλοκαιρινός ευχαρίστησε τους Ηρακλειώτες και της Ηρακλειώτισσες που τον στήριξαν, τους υποψήφιους της παράταξης, τους συνεργάτες του, αλλά και την οικογένειά του, μιλώντας για μια ωραία διαδρομή που θα συνεχιστεί για την επόμενη πενταετία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ