ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Πισπιρίγκου: «Εγώ θάνατο από κεταμίνη δεν έχω δει» - Η κατάθεση ιατροδικαστή

Δίκη Πισπιρίγκου: «Εγώ θάνατο από κεταμίνη δεν έχω δει» - Η κατάθεση ιατροδικαστή
INTIME

Στην εκδοχή ότι η μικρή Τζωρτζίνα έφυγε από τη ζωή από «οξύ πνευμονικό οίδημα συνεπεία πνευμονοπάθειας και λήψης κατασταλτικών φαρμάκων» και όχι από δηλητηρίαση με κεταμίνη επέμεινε ο ιατροδικαστής μάρτυρας ειδικών γνώσεων, που προτάθηκε από την πλευρά της κατηγορούμενης μητέρας, Χρήστος Κραββαρίτης.

Καταθέτοντας για δεύτερη μέρα στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία απουσίαζε σήμερα απο το εδώλιο λογω ασθένειας, ο μάρτυρας εξαπέλυσε νέες βολές κατά της τοξικολογικής εξέτασης του καθηγητή Τοξικολογίας, επικεφαλής του εργαστηρίου του ΑΠΘ Ν. Ράικου, η οποία αποδίδει τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας Δασκαλάκη σε δηλητηρίαση από χορήγηση θανατηφόρας δόσης κεταμίνης.

Συμπληρωματικά εξετάστηκε σήμερα και η επίσης μάρτυρας ειδικών γνώσεων, ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου, η οποία επανέλαβε τα όσα είχε αναφέρει στην αρχική της κατάθεση, ότι δηλαδή αιτία θανάτου του παιδιού δεν είναι η δηλητηρίαση εξαιτίας της κεταμίνης και ότι πιθανότατα οι θάνατοι των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη να οφείλονται σε κληρονομική νόσο.

Ειδικότερα, ο κ. Κραββαρίτης απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης της κατηγορούμενης μητέρας αναφέρθηκε σε «ύπαρξη καλπάζουσας λοίμωξης» που οδήγησε στον θάνατο το κοριτσάκι και υποστήριξε πως ο ίδιος ως ιατροδικαστής δεν έχει δει ποτέ σε νεκροψία θάνατο από κεταμίνη.

«Δεν είπα ότι οι γιατροί είναι ψεύτες»

«Δυστυχώς δεν έχουμε νεκροτομικά ευρήματα που να τεκμηριώνουν πλήρως τη θεωρία ή όχι, εγώ πάντως θάνατο από κεταμίνη κατά τη νεκροψία δεν έχω δει» είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας, με τον συνήγορο υποστήριξης της κατηγορίας να τον ρωτά αν θεωρεί πως οι γιατροί και οι νοσηλευτές που κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι δεν χορήγησαν στο παιδί κεταμίνη λένε ψέματα.

«Εγώ δεν έχω δει διασωλήνωση χωρίς αναισθησία. Δεν είπα ότι οι γιατροί είναι ψεύτες. Δεν επιτέθηκα στους κλινικούς γιατρούς. Είναι ο λόγος τους εναντίον του δικού μου» απάντησε ο μάρτυρας ο οποίος δέχθηκε και συμπληρωματικές ερωτήσεις από την έδρα.

Πρόεδρος: Από τον φάκελο του παιδιού προκύπτει ότι αυτό δεν ήταν μονίμως σε οξυγόνο. Οι γιατροί του βάζουν οξυγόνο, το παιδί επανέρχεται και όταν παθαίνει ξανά κρίση του ξαναβάζουν οξυγόνο. Ένας ή δυο πνεύμονες που είναι σε αυτή την κατάσταση που μας περιγράφετε πώς γίνεται να λειτουργούν ξανά;

Μάρτυρας: Το παιδί έπαιρνε μια σταθερή αγωγή. Το ότι υπάρχει μια στιγμιαία βελτίωση σε μια λοίμωξη του αναπνευστικού δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει λοιμογόνος παράγοντας, δεν σημαίνει ότι το αίτιο καταρρίφθηκε.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ