ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται καταιγίδες τις επόμενες ώρες - Πού θα είναι έντονα τα καιρικά φαινόμενα

Έρχονται καταιγίδες τις επόμενες ώρες - Πού θα είναι έντονα τα καιρικά φαινόμενα
Καταιγίδες στην Αθηνών - Κορίνθου IN TIME / ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Σε καταιγίδες αναμένεται να μετατραπούν οι βροχές που έχουν εκδηλωθεί από το πρωί της Τρίτης (17/10) στα δυτικά και βόρεια της χώρας, ενώ μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (18/10) θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού του meteo.

Ειδικότερα, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τα νησιά του Ιονίου και τη Μακεδονία.

Σήμερα (18/10) το απόγευμα θα επεκταθούν στη Θεσσαλία και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας έως το πρωί της Τετάρτης (18/10) θα επηρεάσουν το Βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια και τα υπόλοιπα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, ενώ τοπικές χαλαζοπτώσεις προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου και στα παράκτια τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς.

Το εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος βροχής έως το μεσημέρι της Τετάρτης

Ομάδα Χαρτών. Το εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος βροχής έως τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης 18/10 για την περιοχή της Δυτικής (πάνω) και Βόρειας Ελλάδας και Θεσσαλίας (κάτω), όπως υπολογίστηκε από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης τις επόμενες ώρες (από το απόγευμα της Τρίτης 17/10 έως το πρωί της Τετάρτης 18/10), κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Από το μεσημέρι της Τετάρτης 18/10, οι τοπικές βροχές θα περιοριστούν στις Κυκλάδες και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς επίσης στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα, όπου βαθμιαία έως το βράδυ θα σταματήσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ