ΕΛΛΑΔΑ

Άγιος Παντελεήμονας: Προσαγωγή Σύρου μέσα σε εκκλησία - Φώναξε «Αλλαχού Ακμπάρ»

Άγιος Παντελεήμονας: Προσαγωγή Σύρου μέσα σε εκκλησία - Φώναξε «Αλλαχού Ακμπάρ»
Περιπολικό της ΕΛΑΣ ΑΠΕ ΜΠΕ

Στην προσαγωγή ενός Σύρου υπηκόου, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα προχώρησαν οι Αρχές το απόγευμα της Πέμπτης (19/10).

Ο αλλοδαπός υπήκοος φέρεται πως κατά την προσαγωγή του έφερε αντίσταση κατά των αστυνομικών και φώναξε «Αλλαχού Ακμπάρ» (Ο Αλλάχ είναι Μεγάλος).

Ο προσαχθείς που έχει απασχολήσει τις Αρχές πλείστες φορές, ήρθε παράνομα από Έβρο και μένει σε ένα υπόγειο στην Οδό Αχαρνών, ενώ η υπόλοιπη οικογένειά του, (γυναίκα και παιδιά) μένουν στην Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος του ήταν να μεταβεί στη Γερμανία και γι' αυτό αναζητούσε τον παπά για να τον βοηθήσει.

Το βιβλίο που κρατούσε αποτελεί αποσπάσματα του Ευαγγελιστή Λουκά στα αραβικά και του το έδωσαν σε μια εκκλησία.

Οι προηγούμενες συλλήψεις του

Την περίοδο του Πάσχα κατά τη διάρκεια λειτουργίας στον Άγιο Παντελεήμονα, εισήλθε εντός της Εκκλησίας και έψαλε διαβάζοντας το κοράνι. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε και διοικητική απέλαση για λόγους δημόσιας ασφάλειας.

Με παρόμοια περιστατικά απασχόλησε επιπλέον δύο φορές το ΤΑ Αγίου Παντελεημονα, το οποίο προχώρησε εκ νέου σε διοικητική απέλαση για λόγους δημόσιας ασφαλείας. Ταυτόχρονα οδηγήθηκε για ψυχιατρική εξέταση, ωστόσο δεν κρίθηκε αναγκαία η κράτησή του.

Σημειώνεται ότι, περιπου 20 ημέρες πριν έβαλε φωτιά στο «Σπίτι του κηπουρού», το οποιο ανήκει στον Δήμο, περιστατικό για το οποίο επιλήφθηκε προανακριτικά η πυροσβεστική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ