ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ

Τέμπη: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πρώην πρόεδρος διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, ο οποίος παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Ο ίδιος είχε διατελέσει πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως και τον Ιούνιο του 2020, όταν και υπέβαλλε την παραίτηση του και αφού προηγουμένως, όπως έκανε ο ίδιος γνωστό, απευθύνθηκε με επιστολή στον ίδιο τον πρωθυπουργό προκειμένου να του εκθέσει τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες στον Οργανισμό.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του, όπως και σε βάρος τριών ακόμη διευθυντικών στελεχών και ενός εκτελεστικού μέλους της διοίκησης έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διατάραξη ααφάλειας συγκοινωνιών με αποτέλεσμα το θάνατο πολλών ανθρώπων και σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία, βαριές και ελαφριές σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή, δια παραλείψεως.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί ο κύκλος των απολογιών των στελεχών του ΟΣΕ και να ακολουθήσει έρευνα σε επίπεδο στελεχών ΕΡΓΟΣΕ.

Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες στα απομεινάρια των μοιραίων αμαξοστοιχιών σε συνεργασία με το Χημείο του Κράτους για τυχόν ύπαρξη στοιχείων που να εξηγούν την έκρηξη που σημειώθηκε μετά τη σύγκρουση, χωρίς ωστόσο να έχει προκύψει κάτι ιδιαίτερο μέχρι στιγμής, ενώ από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των δυο μηχανοδηγών προέκυψε ότι δεν υπήρξε μεταξύ τους επικοινωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ