ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοψία Κικίλια στον Κηφισό: Ξεκίνησε ο καθαρισμός των ρεμάτων

Αυτοψία Κικίλια στον Κηφισό: Ξεκίνησε ο καθαρισμός των ρεμάτων

Την περασμένη Τετάρτη ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, πραγματοποίησε αυτοψία κατά μήκος του Κηφισού και το πρωί της Παρασκευής τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής επιχείρησαν στον Κηφισό προκειμένου να απομακρύνουν διάφορα αντικείμενα και φερτά υλικά που είχαν συσσωρευτεί και θα μπορούσαν να αποτελέσουν εστία δυνητικού κινδύνου.

Ο κ. Κικίλιας διενήργησε αυτοψία στην κοίτη του ποταμού προκειμένου να επιθεωρήσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αν υπάρχουν φερτά υλικά μέσα σε ρέματα, καθώς και τι μέτρα πρόληψης χρειάζεται να ληφθούν.

Ο κ. Κικίλιας, σε δηλώσεις του, υπογράμμισε ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχει αποστείλει κατεπείγουσες επιστολές σε όλους τους αρμοδίους, περιφέρειες και δήμους, σχετικά με τα έργα που πρέπει να γίνουν. Επιπλέον, τόνισε ότι μετά από τρία χρόνια εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικές μελέτες, ώστε να προχωρήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα στον Κηφισό.

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας κατά μήκος του Κηφισού, εντοπίστηκαν πολλά σημεία τα οποία έχουν φραγεί από φερτά υλικά λόγω βροχοπτώσεων που έχουν σημειωθεί, καθώς επίσης σκουπίδια, μπάζα, ακόμα και πεταμένα έπιπλα, με αποτέλεσμα να υπάρχει –για τις κατοικημένες περιοχές που βρίσκονται δεξιά και αριστερά του Κηφισού– μεγάλος κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα, στην περίπτωση ακόμη και μίας έντονης βροχόπτωσης.

Στις εργασίες παρέστη και επίβλεψε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Η σχετική δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που υλοποιούνται την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο για τον καθαρισμό των ρεμάτων σε όλη την επικράτεια της Περιφέρειας Αττικής. Παράλληλα έχει δημιουργηθεί το Παρατηρητήριο Ρεμάτων, μέσω του οποίου γίνεται επίβλεψη και ανασχεδιασμός παρεμβάσεων, ενώ για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων στις πυρόπληκτες περιοχές σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο Αθηνών και το ΕΚΠΑ.

Στο σημείο που βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες απομάκρυνσης φερτών υλικών, τον κ. Πατούλη μεταξύ άλλων και ο νεοεκλεγής Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας Γ. Τομπούλογλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ