ΕΛΛΑΔΑ

Αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια και βοριάδες

Αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια και βοριάδες
Παραλία (φωτογραφία αρχείου) ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με την ηλιοφάνεια και τη ζέστη να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά, ενώ τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα δυτικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο μέχρι 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά, η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρό, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες στα δυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από το μεσημέρι στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με ανέμους που θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 και τοπικά 37 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και την ημέρα έως 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 και στη νότια Κρήτη τοπικά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται αίθριος καιρός με ανέμους που θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία που θα κυμαίνεται από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ