ΕΛΛΑΔΑ

Πρωινό «ντου» κλιμακίου ελεγκτών σε Ωρωπό και Δήλεσι

Πρωινό «ντου» κλιμακίου ελεγκτών σε Ωρωπό και Δήλεσι
CNN Greece

Πρωινά «ντου» σε καφετέριες, ταβέρνες και εστιατόρια πραγματοποιήσε η υπηρεσία ερευνών και διασφάλισης δημοσίων εσόδων σε Δήλεσι, Ωρωπό και Κάλαμο.

Το CNN Greece ακολούθησε το κλιμάκιο που κατέγραψε πλήθος παραβάσεων από τους επιχειρηματίες, οι οποίοι έδειξαν να αιφνιδιάζονται με τους πρωινούς ελέγχους για τυχόν φορολογικές παραβάσεις.

Χαρακτηριστική η περίπτωση ιδιοκτήτη ταβέρνας που δεν είχε κόψει απόδειξη για τραπέζι με λογαριασμό 400 ευρώ.

Cover for YouTube 3

Πηγή: CNN Greece/Λευτέρης Σουχάιμπ

«Κατά τη θερινή περίοδο παρατηρείται αυξημένη παραβατική συμπεριφορά κι αυτό γιατί ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις, εκμεταλλευόμενες και την οικονομική κρίση και την αύξηση του τουρισμού, καταφεύγουν σε παραβατική συμπεριφορά», εξηγεί η Μαρία Τσίγκα, προϊσταμένη κλιμακίου ελέγχων.

Στον τελευταίο έλεγχο που έγινε δε, οι ελεγκτές διαπίστωσαν πως ο επιχειρηματίας είχε χτυπήσει 25 αποδείξεις σχεδόν παράλληλα. Κάτι που τους οδήγησε στο συμπέρασμα πως ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας (όπως πιθανότατα κι άλλοι) είχαν ενημερωθεί από τους συναδέλφους τους για την παρουσία του κλιμακίου στην περιοχή.

Cover for YouTube

Πηγή: CNN Greece/Λευτέρης Σουχάιμπ

Το πρόστιμο προβλέπει την καταβολή του 50% της αξίας του Φ.Π.Α για κάθε απόδειξη που δεν έχει κοπεί.

«Ο ρόλος μας δεν είναι τιμωρητικός. Δε θέλουμε να τιμωρήσουμε ή να κλείσουμε τις επιχειρήσεις. Ο ρόλος μας είναι να συμμορφώσουμε τις επιχειρήσεις ώστε να μειώσουμε την παραβατική συμπεριφορά», τονίζει η κα. Τσίγκα, η οποία προτρέπει τους πολίτες να ζητούν αποδείξεις και τους επιχειρηματίες να αποδίδουν στο κράτος τα δέοντα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ