ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός για απόπειρες αρπαγής παιδιών στην Εύβοια - Τι καταγγέλλει ο αντιδήμαρχος Μαντουδίου

Συναγερμός για απόπειρες αρπαγής παιδιών στην Εύβοια - Τι καταγγέλλει ο αντιδήμαρχος Μαντουδίου
INTIME

Σε συναγερμό τέθηκαν οι αστυνομικές Αρχές στην Εύβοια για τρεις απόπειρες αρπαγής παιδιών Δημοτικού, οι οποίες καταγράφηκαν στην τοπική κοινότητα Τριάδας και Μαντούδι. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μαντουδίου, Γιάννη Καντζούρα, ο οποίος μίλησε στο evima.gr, τα δύο από τα τρία περιστατικά έγιναν την περασμένη Πέμπτη στις 17:30 μμ και 19:00 μμ αντίστοιχα.

Ειδικότερα, το ένα περιστατικό αφορά αγοράκι ηλικίας 7 ετών που έπαιζε έξω από γυμναστήριο και την ώρα που πήγαινε σπίτι του, το σταμάτησε ένα μεγάλο πολυτελές αυτοκίνητο και του έκανε περίεργες ερωτήσεις.

Το δεύτερο περιστατικό αφορά κοριτσάκι ηλικίας 8,5 ετών το οποίο βρισκόταν στον παράδρομο της πλατείας στο Μαντούδι που έχει ζαχαροπλαστείο η γιαγιά της, 200 μέτρα από το σπίτι. Εκεί, την πλησίασε ένα βαν και της μίλησε ένας άνδρας ηλικίας 50 ετών, με το κοριτσάκι να φεύγει γρήγορα.

Το τρίτο περιστατικό έγινε στον δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων με ένα κοριτσάκι 12 ετών από την Τριάδα.

«Είναι σοβαρό και ανησυχητικό το γεγονός. Δεν πρέπει τα παιδιά να τα αφήνουμε πλέον μόνα τους, θέλει μεγάλη προσοχή. Να σας πω ωστόσο ότι δεν έχει συμβεί παλαιότερα άλλο παρόμοιο γεγονός. Το αστυνομικό τμήμα Μαντουδίου ερευνά την υπόθεση», είπε ο αντιδήμαρχος Μαντουδίου, ενώ αποκάλυψε ότι και στα τρία περιστατικά ήταν τα ίδια αυτοκίνητα.

Η ανακοίνωση του δημάρχου – Τι να προσέχουν οι γονείς

Με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία καλεί σε επαγρύπνηση και ιδιαίτερη προσοχή τους κατοίκους:

«Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα δύο περιστατικά απόπειρας απαγωγής που καταγράφηκαν πρόσφατα στην τοπική κοινότητα της Τριάδας και στο Μαντούδι. Είναι απαραίτητο να διατηρούμε ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία έναντι τέτοιων περιστάσεων.

Σε περίπτωση που παρατηρήσετε οτιδήποτε αξιοπερίεργο ή ύποπτο, παρακαλούμε να ενημερώνετε άμεσα τις αρμόδιες αρχές.

Η συνεργασία των πολιτών με τις αρχές είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της ασφάλειας της κοινότητάς μας.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας και τη στήριξή σας σε αυτήν την προσπάθεια για τη διασφάλιση της ασφάλειας όλων μας.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Ψαθάς

Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ