ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: «Είχε μάθει να ζει με την ασθένεια» λέει φίλη της 42χρονης που σκότωσε ο πατέρας της

Θεσσαλονίκη: «Είχε μάθει να ζει με την ασθένεια» λέει φίλη της 42χρονης που σκότωσε ο πατέρας της
ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης από την είδηση της δολοφονίας μιας γυναίκας στην περιοχή Συκεών από τον ίδιο της τον πατέρα. Η 42χρονη γυναίκα έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και ήταν καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι.

Όπως ανέφερε κάτοικος της περιοχής και φίλη της κοπέλας στην ΕΡΤ, είχε μάθει να ζει με την ασθένεια και «προσπαθούσε, δεν το άφηνε». Σύμφωνα με την ίδια, ο πατέρας της τη φρόντιζε κάποιες μέρες και έμενε μαζί της, καθώς ήθελε συνεχή φροντίδα.

«Από τα 14 της η Κατερίνα είχε σκλήρυνση κατά πλάκας. Η κατάστασή της εξελίχθηκε έτσι και την καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι. Δεν γνωρίζω αν πονούσε, όταν ήρθε στο σπίτι μου δεν έδειχνε τέτοιο πράγμα. Ήταν ένα ευχάριστο και χαμογελαστό άτομο. Τη ρώτησα για την πάθησή της και μου είχε πει ότι έμαθε να ζει μ’ αυτή. Προσπαθούσε να σηκωθεί, να κάνει βηματάκια, έκανε φυσικοθεραπείες, προσπαθούσε, δεν το άφηνε. Ο πατέρας της ερχόταν και έμενε μαζί της, τη φρόντιζε κάποιες μέρες και κάποιες μέρες η κυρία που την κοιτούσε. Ήθελε συνεχή φροντίδα. Όποτε βλέπαμε τον πατέρα της, ήταν αμίλητος και αγέλαστος. Δεν μπορώ να πιστέψω έναν μπαμπά να σκοτώνει το παιδί του, επειδή δεν μπορεί να το βλέπει στο καροτσάκι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 42χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή από τον αδερφό της, στο διαμέρισμα όπου διέμενε. Δεν διαπιστώθηκαν ίχνη παραβίασης.

Στη συνεχεία, ο αδερφός μετέβη στην οικία του πατέρα τους στην περιοχή της Τούμπας, προκειμένου να τον ενημερώσει για τον θάνατο της αδερφής του.

Εκεί τον εντόπισε τραυματισμένο στην κοιλιακή χώρα από ψαροντούφεκο.

Ο πατέρας είπε στον γιο του ότι αυτός σκότωσε την κόρη του καθώς δεν άντεχε να την βλέπει σε αυτήν την κατάσταση και στη συνέχεια θέλησε να αυτοκτονήσει.

Ο τραυματίας διεκομίσθη με σταθμό ΕΚΑΒ στο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ