ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη με τα market pass: Επίδειξη πλούτου από τους δράστες στα social - Δείτε φωτογραφίες

Απάτη με τα market pass: Επίδειξη πλούτου από τους δράστες στα social - Δείτε φωτογραφίες
ΙΝΤΙΜΕ / ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Φωτογραφίες ενός από τους δράστες του κυκλώματος που εξαπατούσε πολίτες με το πρόσχημα του Market Pass, Fuel Pass και Power Pass, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το CΝΝ Greece.

Ο δράστης συνήθιζε μέσω των λογαριασμών του στα social media να επιδεικνύει τον πλούτο του, καθώς φωτογραφιζόταν συχνά κρατώντας στα χέρια του χαρτονομίσματα.

Έχουν συλληφθεί 25 άτομα για τουλάχιστον 200 περιπτώσεις εξαπάτησης στις οποίες εξετάζεται η συμμετοχή τους.

Όπως έγινε γνωστό έστελναν στα θύματα λινκ που έβαζαν κωδικους e-banking.

Είχαν ανοίξει 1000 τραπεζικούς λογαριασμούς όπου έμπαιναν τα χρήματα της απάτης εκατοντάδες τα θύματα από το 2022 σήμερα φαίνεται να είχαν αποκομίσει τουλάχιστον έξι εκατομμύρια ευρώ.

pic1.jpg
Μέλη της σπείρας επιδεικνύουν πάκο με μετρητά στο TikTokCNN Greece

pic2.jpg
Μέλος της σπείρας επιδεικνύει πάκο με μετρητά στο TikTokCNN GREECE

Την επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας σχολίασε με ανάρτησή του ο υπουργός Προστασίας του πολίτη. Ο κ. Οικονόμου αναφέρει χαρακτηριστικά:

Η εξάρθρωση της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, που υπέκλεπτε προσωπικά και οικονομικά δεδομένα πολιτών με τη μέθοδο «phishing», αποτελεί μία ακόμη μεγάλη επιτυχία της @hellenicpolice το τελευταίο διάστημα, στο πλαίσιο του νέου ολιστικού σχεδίου αναβάθμισης της ασφάλειας και της τάξης στην καθημερινότητα. Θερμά συγχαρητήρια στους άνδρες και τις γυναίκες του Σώματος που με σχέδιο και τεχνογνωσία καταφέρνουν βαριά πλήγματα στα εγκληματικά δίκτυα που δρουν σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών. Η παραβατικότητα αντιμετωπίζεται ριζικά σε όλες τις εκφάνσεις της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ