ΕΛΛΑΔΑ

Mυστήριο με τον αιφνίδιο θάνατο δύο βρεφών στην Πάτρα - Το στοιχείο που προκαλεί ερωτηματικά

Mυστήριο με τον αιφνίδιο θάνατο δύο βρεφών στην Πάτρα - Το στοιχείο που προκαλεί ερωτηματικά
Unsplash / Charles Eugene

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκονται οι φάκελοι των αιφνίδιων θανάτων δυο βρεφών μιας οικογένειας από την Πάτρα σε διάστημα μόλις 15 μηνών.

«Αίνιγμα» αποτελεί η τραγωδία οικογένειας στην Κάτω Αχαΐα, που έχασε δύο βρέφη 20 ημερών και δύο μηνών αντίστοιχα, μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με το pelop.gr, το δύο μηνών μωρό κατέληξε στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αγία Σοφία» την περασμένη εβδομάδα, όπου και νοσηλευόταν. Αρχικά το βρέφος μετά από εκδήλωση σπασμών διεκομίσθη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα, παραμένοντας για τριήμερη νοσηλεία και ακολούθως διεκομίσθη στην Αθήνα.

Τι εξετάζουν οι γιατροί

Εκείνο που φέρεται να προβληματίζει είναι το γεγονός πως το κοριτσάκι πέθανε, ενώ βάσει της κλινικής του κατάστασης και δεδομένων των ιατρικών εξετάσεων που υπεβλήθη στο «Αγία Σοφία», δεν διεγνώσθη κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Κατά πληροφορίες, η διενέργεια της νεκροψίας–νεκροτομής που ήταν προγραμματισμένη να γίνει το Σάββατο, τελικά πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη (24/10), χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστά τα ευρήματα.

Για την οικογένεια από την Κάτω Αχαΐα ήταν το δεύτερο «χτύπημα» της μοίρας μέσα σε λίγους μήνες, καθώς η μητέρα του παιδιού γνωστοποίησε στους γιατρούς πως το καλοκαίρι του 2022 είχε χάσει ένα ακόμα μωρό, επίσης κορίτσι, μόλις 20 ημερών.

Το βρέφος γεννήθηκε την 1η Ιουνίου, εισήχθη για λίγες ημέρες σε θερμοκοιτίδα και τις πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Ιουνίου, κατά τις ίδιες πληροφορίες, εντοπίστηκε νεκρό στην κούνια του.

Το περιστατικό τότε είχε καταγραφεί από το Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Αχαΐας. Στην έκθεση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών δεν αναγράφεται αιτία θανάτου του νεογνού, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων.

Το στοιχείο που προκαλεί ερωτηματικά

Στο μεταξύ, ένα επιπλέον στοιχείο στην τραγική ιστορία της οικογένειας είναι ένας ακόμα θάνατος παιδιού το 2014. Η γιαγιά -μητέρα της γυναίκας των δύο βρεφών- έχασε το 2014 ένα κοριτσάκι ηλικίας 1,5 ετών. Και σε αυτή την περίπτωση το παιδί, έπειτα από εκδήλωση σπασμών είχε μεταφερθεί στο «Αγία Σοφία» και αφού έλαβε εξιτήριο βρέθηκε νεκρό μέσα στην κούνια του, σε περιοχή του Ναυπλίου, όπου ζούσε η οικογένεια.

Ο θάνατός του αποδόθηκε σε λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος με τη νεκροψία να διενεργείται από την Ιατροδικαστική υπηρεσία Κορίνθου. Tην ίδια ώρα, μαρτυρίες που δεν επιβεβαιώνονται επισήμως θέλουν η γιαγιά να έχει χάσει ένα ακόμα κορίτσι, το οποίο μάλιστα αεροβαπτίστηκε, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του.

Οι τρεις θάνατοι παιδιών, μέλη της ίδιας οικογένειας, με κοινή συνισταμένη πως είναι κορίτσια που «έφυγαν» σε μικρή ηλικία, αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο ιατρικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει γονιδιακό υπόβαθρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ