Σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον Χρόνη Αηδονίδη
Ανανεώθηκε:

Υπό τους ήχους της θρακιώτικης παραδοσιακής μουσικής που υπηρέτησε όλη τη ζωή του και σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης, τελέστηκε η κηδεία του Χρόνη Αηδονίδη. Η εξόδιος ακολουθία του κορυφαίου δασκάλου και ερμηνευτή, που «έφυγε» σε ηλικία 95 ετών, πραγματοποιήθηκε το πρωί της 25ης Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Βριλησσίων Αττικής.
Το τελευταίο «αντίο» στον Χρόνη Αηδονίδη, που αφιερώθηκε στη διδασκαλία, τη διάσωση, τη διάδοση και την καταγραφή της μουσικής παράδοσης της Θράκης, είπαν οι δικοί του άνθρωποι, πολλοί Θρακιώτες και απλός κόσμος, καθώς και καλλιτέχνες, όπως ο Γιώργος Νταλάρας και ο Παντελής Θαλασσινός, με τους οποίους είχε συνεργαστεί, ενώ στεφάνια κατέθεσαν, μεταξύ άλλων, ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου («Καλό ταξίδι»), ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα («Στον αγαπημένο μας Χρόνη»), ο δήμαρχος Βριλησσίων Κωνσταντίνος Βαφειάδης, η Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδος («Καλό ταξίδι δάσκαλε»), η Πανθρακική Ομοσπονδία και ο Λάκης Χαλκιάς, με το συγκινητικό μήνυμα «Στο γλυκύτατο αηδόνι».
Άνθρωποι με παραδοσιακές στολές, μουσικοί, τραγουδιστές και άλλοι, συνόδευσαν τον σπουδαίο Χρόνη Αηδονίδη στην τελευταία κατοικία του με τραγούδια της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Θράκης, που τόσο αγάπησε, όπως το «Με γέλασαν τα πουλιά», χειροκροτήματα και τη λέξη «αθάνατος».





.jpg?t=9XWoEoWHmEA85N9RTmqz6A)
Έτος ορόσημο το 2024 για την υπερθέρμανση: Το 50% του κόσμου έζησε επιπλέον ένα μήνα ακραίας ζέστης
18:08
Ζελένσκι: Η Ρωσία αγνοεί τις εκκλήσεις για εκεχειρία και συνεχίζει τις δολοφονίες
17:59
ΑΑΔΕ: Πάνω από 39 εκατ. ευρώ η δεύτερη δόση του επιδόματος θέρμανσης σε 905.532 δικαιούχους
17:50
Κόντρα Γαλλίας-Ισραήλ για τη Γάζα: «Σταυροφόρος κατά του εβραϊκού κράτους ο Μακρόν» λέει το Τελ Αβίβ
17:44