ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινά γενετικός έλεγχος για τον αιφνίδιο θάνατο των δύο βρεφών στην Πάτρα

Ξεκινά γενετικός έλεγχος για τον αιφνίδιο θάνατο των δύο βρεφών στην Πάτρα
EUROKINISSI/ ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Γενετικός έλεγχος που θα αφορά στις περιπτώσεις των δύο μωρών από την Κάτω Αχαΐα που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε διάστημα 15 μηνών θα ξεκινήσει, καθώς εκτιμάται πως υπάρχει γονιδιακό υπόβαθρο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πελοπόννησος, η διαδικασία του ελέγχου είναι εφικτή, καθώς υπάρχει διαθέσιμο «υλικό». Για το κοριτσάκι των δύο μηνών που κατέληξε την περασμένη εβδομάδα στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αγία Σοφία» έχουν ήδη ληφθεί δείγματα, ενώ υπάρχουν ιστοί και του νεογνού, καθώς ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η ιστολογική εξέταση.

Για την οικογένεια από την Κάτω Αχαΐα, ο θάνατος του κοριτσιού δύο μηνών ήταν το δεύτερο «χτύπημα» της μοίρας μέσα σε λίγους μήνες, καθώς η μητέρα του παιδιού γνωστοποίησε στους γιατρούς πως το καλοκαίρι του 2022 είχε χάσει ένα ακόμα μωρό, επίσης κορίτσι, μόλις 20 ημερών.

Σύμφωνα με την καταγραφή του συμβάντος από το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας, το 20 ημερών κοριτσάκι βρέθηκε πρωινές ώρες της 19ης Ιουνίου 2022 χωρίς τις αισθήσεις του στην κούνια του, στο σπίτι όπου διέμενε μαζί με τη μητέρα του. Μετά τη γέννησή του, την 1η Ιουνίου, κρίθηκε αναγκαία η παραμονή του για κάποιες ημέρες σε θερμοκοιτίδα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» και σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά το εξιτήριο που έλαβε, συστήθηκε στη μητέρα να γίνει στο μωρό εγκεφαλογράφημα. Όπως δηλώνει η ίδια, δεν υπήρξε ενημέρωση για την ύπαρξη κάποιου σοβαρού προβλήματος υγείας. Ωστόσο, το ραντεβού για την προληπτική ιατρική εξέταση που είχε προγραμματιστεί για τις 27 Ιουνίου δεν έγινε ποτέ, καθώς το βρέφος κατέληξε.

Αναφερόμενη η 23χρονη μητέρα στο τι προηγήθηκε της απώλειας του δεύτερου παιδιού την περασμένη εβδομάδα και ενώ νοσηλευόταν στο «Αγία Σοφία», δήλωσε: «Πέντε μέρες πριν το πολύ σοβαρό συμβάν, μας είπαν ότι το παιδί έχει επιληψία, το παιδί είχε πάρει φάρμακο στις 23:00 και έκανε πάλι σπασμό. Οι γιατροί είπαν να ανεβάσουν τη δοσολογία του φαρμάκου και την επόμενη ημέρα το παιδί έφυγε». Χθες, το αγγελούδι κηδεύτηκε.

Προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση

Παράλληλα, από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης της υπόθεσης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η παραγγελία για περαιτέρω διερεύνηση δόθηκε δεδομένου της ύπαρξης τετελεσμένου γεγονότος, που είναι ο θάνατος του βρέφους 20 ημερών, το καλοκαίρι του 2022 στην Κάτω Αχαΐα, περιοχή που εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Εισαγγελίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ