ΕΛΛΑΔΑ

28η Οκτωβρίου: Εντυπωσιακά πλάνα από τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση

28η Οκτωβρίου: Εντυπωσιακά πλάνα από τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση
ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Με συγκίνηση και υπερηφάνεια ολοκληρώθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου με την οποία κορυφώθηκε σήμερα, ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το εορταστικό τριήμερο στη Θεσσαλονίκη.

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, διεξήχθη η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Πριν την έναρξη της παρέλασης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού. Κατόπιν, η πομπή σταμάτησε δεκάδες μέτρα πριν την εξέδρα των επισήμων και η κα Σακελλαροπούλου περπάτησε την απόσταση μέχρι την εξέδρα όπου την υποδέχθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, εκπροσώπησε την κυβέρνηση. Το παρών στην εξέδρα έδωσαν επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας Θράκης), Στάθης Κωνσταντινίδης, η υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, και αρκετά ακόμα πρόσωπα της πολιτικής και αυτοδιοικητικής ηγεσίας.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, η παρέλαση ξεκίνησε με τα πολιτικά τμήματα ενώ στη συνέχεια παρέλασαν σύγχρονα άρματα μάχης Leopard 1 και 2, αυτοκινούμενα πυροβόλα τύπου Panjer 2000 και αυτοκινούμενα πυροβόλα 155 χιλιοστών, πυραυλικά συστήματα MLRS, XOK, τμήματα του μηχανικού εκκαθάρισης ναρκοπεδίων, οχήματα μεταφοράς πεζικού τύπου M113 και M117, αυτοκινούμενοι όλμοι, οχήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

Απο αέρος εμφανίστηκαν συστοιχίες μαχητικών αεροσκαφών F-16, ελικοπτέρων Chinook και Apache, αλλά και Rafale.

Η παρέλαση τελείωσε με την επίδειξη του μαχητικού αεροσκάφους F-16 της ομάδας ΖΕΥΣ, με τον σμηναγό Χρήστο Πάρη Χαρίτο στο cockpit, ο οποίος εκπαιδεύτηκε για τον σκοπό αυτό, έχοντας πάνω από 1.600 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι 1200 είναι σε αεροσκάφη F-16.

Δείτε φωτογραφίες:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ