ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλες διαδηλώσεις υπέρ του Παλαιστινιακού λαού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μεγάλες διαδηλώσεις υπέρ του Παλαιστινιακού λαού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συλλαλητήρια συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό, πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή (29/10) στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Χιλιάδες διαδηλωτές βρέθηκαν στην ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα, ενώ συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους, στο άγαλμα Βενιζέλου και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Ανθρώπινο ποτάμι οι διαδηλωτές στηνΑθήνα κατά τςη γενοκτονίας του λαού της Παλαιστίνης / ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Οι διαδηλωτές στην Αθήνα με το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» περνούσαν επί μισή ώρα μπροστά από την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα απαιτώντας «Να σταματήσει τώρα η σφαγή του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα».

Συγκέντρωση αλληλεγγύης
και πορεία στη Θεσσαλονίκη

Η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, με πρωτοβουλία εργατικών σωματείων και της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.

Στην κινητοποίηση, στη διάρκεια της οποίας εκφράστηκε με πανό και συνθήματα διαμαρτυρία για τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας και τον αποκλεισμό του λαού της Παλαιστίνης, συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι και μέλη της παλαιστινιακής παροικίας.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία αλληλεγγύης κινήθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Λεωφόρο Νίκης και μέσω της οδού Τσιμική επέστρεψαν στο άγαλμα του Βενιζέλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ