Οπαδικό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη σε εννέα από τους 15 συλληφθέντες για κακουργήματα
Ανανεώθηκε:
Ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα άσκησε η Εισαγγελέας το μεσημέρι της Δευτέρας (30/10) στους εννέα από τους 15 συλληφθέντες, που συνεπλάκησαν σε οπαδικό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή (29/10).
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, από κοινού.
Πρόκειται για πράξη που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και βαραίνει μόνον τους οπαδούς της ομάδας που προκάλεσαν τη βαριά σωματική βλάβη στους αντίπαλους οπαδούς.
Μεταξύ άλλων, όλοι διώκονται, για σωματικές βλάβες, αδικήματα οπαδικής βίας, συμπλοκή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία (κατά περίπτωση και για αντίσταση), όλα σε βαθμό πλημμελήματος.
Λόγω του ενιαίου της δικογραφίας, όλοι παραπέμφθηκαν σε ανακρίτρια. Οι κατηγορούμενοι (στο σύνολό τους από 16 έως 37 ετών, με την πλειονότητα αυτών να είναι 20 μέχρι 25 ετών) πήραν προθεσμία και μέχρι να απολογηθούν παραμένουν υπό κράτηση.
Στο μεταξύ, από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν δύο άτομα τα οποία υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παπανικολάου φρουρούμενα.
Στο μεταξύ, οι έρευνες της ΕΛΑΣ συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και σύλληψη των υπολοίπων προσώπων που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συμπλοκή οπαδών στη Θεσσαλονίκη: Ανεβαίνει ο αριθμός των συλλήψεων - Δύο στο νοσοκομείο
Θεσσαλονίκη: Δέκα προσαγωγές ύστερα από συμπλοκή οπαδών
Heirloom House: Επιστήμονες του ΜΙΤ σχεδίασαν σπίτι που μπορεί να αντέξει 1.000 χρόνια
09:00
ΕΝΦΙΑ: Προθεσμίες, δόσεις και εκπτώσεις - Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι
08:54
ΒΟΟΚREADS: Ο Αντώνης Κορτέλης στο CNN Greece: «Δεν σκεφτόμαστε γραμμικά — θυμόμαστε αποσπασματικά»
08:45
Οδηγός έκανε επικίνδυνους ελιγμούς στο δρόμο Θηβών-Λιβαδειάς και έπεσε πάνω σε μπλόκο (vid)
08:39