ΕΛΛΑΔΑ

Άλιμος: Συνελήφθη 40χρονος για εξαπάτηση επιχειρηματιών - Είχε καρπωθεί σχεδόν 11 εκατ. ευρώ

Άλιμος: Συνελήφθη 40χρονος για εξαπάτηση επιχειρηματιών - Είχε καρπωθεί σχεδόν 11 εκατ. ευρώ
EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Συνελήφθη σε σπίτι στον Άλιμο 40χρονος από το Λίβανο σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης επειδή σύμφωνα με την κατηγορία, λειτουργούσε ως εγκέφαλος κυκλώματος εξαπάτησης επιχειρήσεων και οργανισμών αποκομίζοντας από τη παράνομη δράση του 10.800.000 ευρώ.

Σε βάρος του εκκρεμούσε ανεκτέλεστη η υπ’ απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, που αφορούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης, με την οποία διατάσσεται η σύλληψη – κράτησή του με σκοπό την έκδοσή του στις Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Σύμφωνα με το διωκτικό έγγραφο ο συλληφθείς, στην Βόρεια Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κατά το χρονικό διάστημα τουλάχιστον από 01/01/2010 έως και την 30/08/2014, μαζί με έτερους συνεργούς του, τους οποίους καθοδηγούσε-διεύθυνε ο ίδιος, διαχειρίζονταν συγκροτημένο από αυτούς κύκλωμα τηλεμάρκετινγκ, πραγματοποιώντας απάτες εις βάρος πολλών επιχειρήσεων και οργανισμών, χρησιμοποιώντας ψευδή και παραπλανητικά τηλεφωνήματα, πλαστά τιμολόγια διαφήμισης, μη υπάρχουσες υπηρεσίες ταχυδρομείου και δημιουργώντας παράλληλα εικονικές εταιρείες διαφημίσεων.

Από την παράνομη δραστηριότητά του απεκόμισε σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα τουλάχιστον το χρηματικό ποσό των 10.800.000 ευρώ.

Κατα την στιγμή της σύλληψης του προέβαλε σθεναρή αντίσταση, χωρίς τελικά να πετύχει τον σκοπό του και χωρίς να τραυματισθεί κάποιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ