ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική παρέμβαση για το ατύχημα στο Εφετείο

Εισαγγελική παρέμβαση για το ατύχημα στο Εφετείο

Την άμεση παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου προκάλεσε το απίστευτο περιστατικό κατάρρευσης ραφιών στο Εφετείο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός δικαστικού υπαλλήλου.

Ειδικότερα, το ατύχημα σημειώθηκε στο γραφείο όπου στεγάζεται το Ποινικό Μητρώο στο Εφετείο της Αθήνας.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας διέταξε τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα όπως αυτό της σωματικής βλάβης από αμέλεια παρ' υπόχρεου.

Η έρευνα ανατέθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Νικόλαο Μαργαρίτη, ο οποίος θα λάβει καταθέσεις από τον παθόντα, θα ζητήσει έγγραφα από την Επιθεώρηση εργασίας και θα προβεί μεταξύ άλλων στον έλεγχο σχετικών έγγραφων εγκατάστασης και συντήρησης του εξοπλισμού στο χώρο που συνέβη το ατύχημα.

Επιπλέον, θα αναζητηθεί εάν είχε γίνει οποιαδήποτε σχετική αναφορά καταγγελία για πλημμέλειες στη συντήρηση του χώρου.

«Μπορούσαμε να είχαμε νεκρό»

Για το θέμα αυτό σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας ανέφερε μεταξύ άλλων:

«''Μπορούσαμε να είχαμε νεκρό'', αυτή η φράση ήταν στο στόμα των συναδέλφων στο Ποινικό Μητρώο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, μετά την κατάρρευση – πτώση μεταλλικών ραφιών τύπου dexion που καταπλάκωσαν ένα συνάδελφο και έναν εργαζόμενο μεταφορικής εταιρείας.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια της φόρτωσης των ραφιών με δικογραφίες, αυτά κατέρρευσαν με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί κάτω από το βάρος των δικογραφιών και των σίδερων, ο συνάδελφος (που τραυματίστηκε στην πλάτη και στα πόδια) και ο εργαζόμενος της μεταφορικής εταιρείας. Το μέγεθος της επικινδυνότητας του συμβάντος αποδεικνύεται απ’ το γεγονός ότι για τον απεγκλωβισμό τους χρειάστηκε η βοήθεια – παρέμβαση πολιτών και συναδέλφων που βρίσκονταν στον χώρο. Κοινώς, από καθαρή τύχη αποφύγαμε τα χειρότερα! Οι ζωές μας έχουν αξία, δεν είναι κόστος! (…)Ο ΣΔΥΑ διεκδικεί και απαιτεί να γίνουν έγκαιρα και έγκυρα οι απαιτούμενοι έλεγχοι, αλλά και οι απαραίτητες επισκευές με αποκλειστική ευθύνη του κράτους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ