ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε υπάλληλος της Περιφέρειας για τον τραυματισμό γυναίκας από πτώση κλαδιού

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε υπάλληλος της Περιφέρειας για τον τραυματισμό γυναίκας από πτώση κλαδιού
Eurokinissi

Στέλεχος της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καταδικάστηκε σε 5μηνη φυλάκιση, με τριετή αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος για τον τραυματισμό γυναίκας από πτώση κλαδιού δέντρου, στη λεωφόρο Παπανικολάου, στα Πεύκα.

Εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο, μειώνοντας την ποινή σε σχέση με το πρωτόδικο δικαστήριο κατά 2 μήνες.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το περιστατικό συνέβη στις 6 Ιουλίου 2019, όταν η 57χρονη (σήμερα) παθούσα επέβαινε σε δίκυκλη μηχανή με οδηγό τον σύζυγό της. Καθώς το δίκυκλο κινούνταν με κατεύθυνση από το Ασβεστοχώρι προς τη Θεσσαλονίκη, στο ύψος της στάσης του ΟΑΣΘ «Παρεκκλήσι», αποκόπηκε ένα ξερό κλαδί δέντρου, πέφτοντας στο κεφάλι της γυναίκας, με συνέπεια να την τραυματίσει και να υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση καθώς και -μεταξύ άλλων- κάταγμα μετωπιαίου οστού.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης μετά από έγκληση που υπέβαλε η 57χρονη. Κατηγορούμενος κατέστη ανώτερος υπάλληλος της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης (της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων), στα καθήκοντα του οποίου, κατά το κατηγορητήριο, ανήκει -ανάμεσα σε άλλα- η ευθύνη κοπής χόρτων, θάμνων και της παρόδιας βλάστησης κατά μήκος των οδών που ανήκουν στην αρμοδιότητα της συγκεκριμένης Διεύθυνσης ώστε να εξασφαλίζεται η ορατότητα και η ασφαλής χρήση των οδικών αρτηριών.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αποποιήθηκε των ποινικών του ευθυνών, αναφέροντας -μεταξύ άλλων- ότι η Υπηρεσία του λαμβάνει τα δελτία αστυνόμευσης και ενημερώνεται για τυχόν προβλήματα που διαπιστώνονται από αυτοψίες της Πυροσβεστικής. Για το επίδικο σημείο, όμως, δεν είχε καμία ενημέρωση για τυχόν προβλήματα, ούτε από το Δασαρχείο, που όφειλε -σύμφωνα με τον ίδιο- να ενημερώσει καθώς επρόκειτο για δασική έκταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ