ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας: Συλλήψεις και χημικά μετά τις συγκεντρώσεις στο Νέο Ηράκλειο

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας: Συλλήψεις και χημικά μετά τις συγκεντρώσεις στο Νέο Ηράκλειο
Eurokinissi

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ αντιεξουσιαστών - ακροδεξιών και της αστυνομίας μετά το συλλαλητήριο για την επέτειο 10 ετών από τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, Μάνου Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν από το Νέο Ηράκλειο, όπου η αστυνομία προχώρησε, μετά από προληπτικούς ελέγχους, σε εννέα προσαγωγές, ενώ στη συνέχεια ομάδα αντιεξουσιαστών κατηφόρισε προς τα Πευκάκια, όπου και κατέστρεψαν ακυρωτικά μηχανήματα του ηλεκτρικού.

Eurokinissi

Επίθεση αντιεξουσιαστών σε ομάδα ΔΙΑΣ στην Πατησίων - Δύο συλλήψεις

Στη συνέχεια αστυνομικοίο της ομάδας ΔΙΑΣ δέχθηκε επίθεση από ομάδα αντιεξουσιαστών,στην συμβολή των οδών Πατησίων και Χέϋδεν.

Στο σημείο κλήθηκαν άνδρες της ΔΡΑΣΗ που απεγκλώβισαν τους συναδέλφους τους και προχώρησαν στη σύλληψη δύο ατόμων.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, τα άτομα επιτέθηκαν με καδρόνια, πέτρες και άλλα αντικείμενα σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, που βρίσκονταν στην περιοχή, προκαλώντας φθορές στις μηχανές τους στα κράνη τους και εκδορές στους ίδιους.

Στο σημείο έσπευσαν πρόσθετες αστυνομικές δυνάμεις που προχώρησαν σε χρήση χημικών.

CNN Greece

«Μάχες» στο Μοναστηράκι, συλλήψεις στο Θησείο

Στην συνέχεια η ομάδα ατόμων επιβιβάστηκε εκ νέου στον ηλεκτρικό και αποβιβάστηκε στο σταθμό Μοναστηράκι, όπου προκάλεσαν ζημιές.

Μάλιστα οι συρμοί και στα δύο ρεύματα του Ηλεκτρικού, αλλά και του Μετρό ακινητοποιήθηκαν, ενώ πολλά καταστήματα κατέβασαν ρολά.

Παράλληλα, σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, συνελήφθησαν έξι άτομα στην περιοχή βραχάκια στην Ακρόπολη, οι οποίοι άναψαν πυρσούς.

39 προσαγωγές ατόμων από διάφορα σημεία της Αθήνας

Σε 39 προσαγωγές ατόμων από διάφορα σημεία της Αθήνας έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής οι αστυνομικές δυνάμεις.

Οι προσαγωγές αφορούν άτομα που συμμετείχαν σε συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις, που σημειώθηκαν νωρίτερα στην Πλατεία Βικτωρίας και στο Μοναστηράκι, ενώ προσήχθησαν και άτομα σε ελέγχους που έγιναν στην Νέα Ιωνία, Νέο Ηράκλειο, Πευκάκια και στα βραχάκια στην Ακρόπολη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ