ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: Bullying σε 16χρονο μαθητή ΕΠΑΛ μέσα σε σχολικό λεωφορείο – Η καταγγελία της μητέρας του

Εύβοια: Bullying σε 16χρονο μαθητή ΕΠΑΛ μέσα σε σχολικό λεωφορείο – Η καταγγελία της μητέρας του
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ/Eurokinissi

Ακόμη ένα βίαιο περιστατικό ανάμεσα σε ανηλίκους, με θύμα αυτήν την φορά 16χρονο μαθητή ΕΠΑΛ, έλαβε χώρα πριν από μερικές ημέρες μέσα σε σχολικό λεωφορείο σε περιοχή της Εύβοιας.

Η καταγγελία ξυλοδαρμού και bullying, έγινε από την μητέρα του ανηλίκου η οποία απευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τόσο για την συμπεριφορά του 17χρονου που επιτέθηκε στον γιο της όσο και εναντίον άλλων δύο 16χρονων που ήταν μαζί του.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η μητέρα του 16χρονου στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega», ο 16χρονος, θύμα της επίθεσης, επέστρεφε στο σπίτι του, με το σχολικό λεωφορείο από το ΕΠΑΛ των Κονιστρών, στο οποίο φοιτά, προς το χωριό του κοντά στην Κύμη.

Αρχικά ο 17χρονος που φέρεται να προκαλεί προβλήματα στο σχολείο και να κυκλοφορεί με μαχαίρι μέσα στην τάξη, επιτέθηκε φραστικά στον 16χρονο.

Την ίδια στιγμή οι άλλοι δύο 16χρονοι που φέρεται να κάνουν παρέα με τον 17χρονο, άρχισαν να τον βρίζουν και να τον απειλούν.

Μόλις το 16χρονο θύμα -σύμφωνα με την μητέρα του- ζήτησε τον λόγο, ο 17χρονος άρχισε να του επιτίθεται, να τον χτυπά με δύναμη τόσο στο κεφάλι όσο και στην κοιλιακή χώρα.

Οι άλλοι δυο που συνέχισαν βρίζουν τον μαθητή, τραβούσαν φωτογραφίες και βίντεο, προκειμένου να τα ανεβάσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το περιστατικό έγινε παρουσία μαθητών του δημοτικού και άλλων μαθητών του ΕΠΑΛ, και με την παρέμβαση του οδηγού που σταμάτησε το λεωφορείο, ήρθε η ΕΛ.ΑΣ και συνέλαβε τους ανήλικους, οι οποίοι ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι.

«Τα παιδί ερχόταν από το σχολείο με το λεωφορείο, κάποια στιγμή σε ένα συγκεκριμένο χωρίο με πήρε το παιδί μου και μου είπε ότι έφαγε ξύλο μέσα στο λεωφορείο από ένα συγκεκριμένο παιδί και τον έβριζαν με αισχρές εκφράσεις. Μόλις έφτασε το παιδί στην Κύμη, το πήρα και πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα και μετά πήγαμε στο νοσοκομείο για να λάβει τις Πρώτες Βοήθειες. Είχε τρέξει αίμα η μύτη του, ήταν χτυπημένος στο μάτι και στο στήθος. Δεν είχε ξανασυμβεί κάτι με το δικό μου το παιδί. Ο συγκεκριμένος 17χρονος δημιουργεί συνεχώς προβλήματα», είπε η μητέρα του 16χρονου θύματος της επίθεσης.

«Οι ανήλικοι όταν συλλαμβάνονται αντιμετωπίζονται κυρίως με την ηλικία τους και όχι από το αδίκημα που έχουν διαπράξει», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Έχω κάνει μήνυση, εγώ στέλνω το παιδί μου στο σχολείο για να μάθει, όχι για να φάει ξύλο», κατέληξε η μητέρα του ανηλίκου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ