Λέκκας στο CNN Greece: Σεισμογενής η Β. Εύβοια - Δεν δίνει μεγαλύτερα μεγέθη από το 5,5 Ρίχτερ
Για τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (3/11) στην Εύβοια και ο οποίος έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Αττικής μίλησε στο CNN Greece ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας.
Όπως είπε ο σεισμός έγινε σε μία περιοχή με ρήγματα που παρουσιάζει έντονη μικροσεισμικότητα και ότι ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει καταγραφεί είναι της 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι χρειάζεται παρακολούθηση του φαινομένου καθώς είναι πολύ πρόωρο για να γνωρίζουν οι επιστήμονες αν το 5,2 είναι ο κύριος σεισμός.
Υπενθυμίζεται ότι το επίκεντρο εντοπίζεται 6 χιλιόμετρα ανατολικά του Προκοπίου Ευβοίας, ενώ το εστιακό βάθος ανέρχεται στα 14,2 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.
Μάλιστα, λίγα λεπτά αργότερα, ακολούθησε σειρά μετασεισμών με τη μεγαλύτερη δόνηση να εκτιμάται στα 3,7 Ρίχτερ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια - Αισθητός στην Αττική
Σεισμική δόνηση 2 Ρίχτερ - Αισθητή στην Αττική
Στα χέρια του Τραμπ η επιλογή: Ποικίλλουν οι εισηγήσεις για την έξοδο από τον πόλεμο στο Ιράν
17:14
Κώτσηρας: Σημαντικές μειώσεις φόρων στις φετινές φορολογικές δηλώσεις και τον ΕΝΦΙΑ
17:02
Μακρόν: «Δεν συμμετέχουμε σε αποστολή πλοίο στο Ορμούζ - Διατηρούμε καθαρά αμυντική στάση»
17:01
«Έρχεται σιβηρική εισβολή» - Η προειδοποίηση Τσατραφύλλια για την απότομη αλλαγή του καιρού
16:51