ΕΛΛΑΔΑ

Όμιλος διαγνωστικών κέντρων Affidea: Διεθνή πρότυπα, τεχνολογία αιχμής, ολοκληρωμένη φροντίδα

Όμιλος διαγνωστικών κέντρων Affidea: Διεθνή πρότυπα, τεχνολογία αιχμής, ολοκληρωμένη φροντίδα

Η Affidea σήμερα είναι ο μεγαλύτερος φορέας παροχής υπηρεσιών Διαγνωστικής Απεικόνισης και Εξωνοσοκομειακής Περίθαλψης στην Ευρώπη, με δραστηριότητα σε 15 χώρες και περισσότερα από 330 ιατρικά κέντρα. Στον Όμιλo απασχολούνται πάνω από 11.000 επαγγελματίες υγείας, ενώ πραγματοποιούνται 20 εκατομμύρια διαγνωστικές εξετάσεις ετησίως σε 12 εκατομμύρια περίπου ασθενείς.

Ο Όμιλος Αffidea, από το 2005, έχει καταξιωθεί στις πρώτες θέσεις των επιλογών των πολιτών στη χώρα μας. Με επιστημονικότητα, εγκυρότητα και ασφάλεια, διεξάγει τον χρόνο πάνω από 4 εκ. ιατρικές εξετάσεις και προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες σε περίπου 900 χιλ. εξεταζόμενους στα 28 σύγχρονα κέντρα που λειτουργούν στην Αττική, αλλά και σε 17 δήμους σε όλη την Ελλάδα.

Νέες επενδύσεις στην Ελλάδα και ανάπτυξη δικτύου με ευρωπαϊκή σφραγίδα

Τα τελευταία χρόνια ο Όμιλος έχει προχωρήσει σε μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα, με συνεχή επέκταση δικτύου, σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, αναβάθμιση κτιριακών εγκαταστάσεων και κυρίως εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό. Οι επενδύσεις από τον Όμιλο Affidea είναι μείζονος σημασίας για τον χώρο της Υγείας, καθώς πιστοποιεί το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον του ευρωπαϊκού Ομίλου για την Ελλάδα.

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται η περαιτέρω επέκταση του δικτύου διαγνωστικών κέντρων Affidea στην Αττική και όχι μόνο, με στόχο την καλύτερη πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας. Ενδεικτικά αναφέρεται η εξαγορά, τον Δεκέμβριο του 2022, του αναγνωρισμένου διαγνωστικού κέντρου «Γενική Απεικονιστική» στο κέντρο της Αθήνας που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από το 1991. Έπειτα η λειτουργία νέων κέντρων Affidea ιδιαίτερα σε περιοχές όπου υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, όπως η Αγία Παρασκευή και το Λαύριο, προσφέρει στο κοινό προσβάσιμες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Παράλληλα η Affidea προχώρησε σε μια σειρά επενδύσεων που επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα με νέες υπηρεσίες, υπογραμμίζοντας το ενδιαφέρον του Ομίλου για τον ευρύτερο χώρο της υγείας. Εντός του 2022 υλοποίησε την έναρξη λειτουργίας τεσσάρων νέων Δερματολογικών Κέντρων City Med στην Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα (Άλιμος, Καλαμάτα, Σπάρτη και Χανιά). Με τη δημιουργία πρότυπων δερματολογικών κέντρων στο δίκτυό της, η Affidea κάνει πράξη τη δέσμευσή της για φροντίδα υψηλών προδιαγραφών, εξελίσσει τη δυναμική και τις υπηρεσίες του Ομίλου, συνεισφέροντας ουσιαστικά στην προαγωγή της υγείας των Ελλήνων πολιτών.

Επιπλέον ο Όμιλος, με ισόρροπη ανάπτυξη σε Αττική και υπόλοιπη επικράτεια, προσφέρει προστιθέμενη αξία στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται και προς αυτή την κατεύθυνση αναπτύσσει τις πόλεις, όπου έχει παρουσία, ως προορισμούς για ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες, δημιουργώντας σταθερά νέες θέσεις εργασίας.

Στην αιχμή της Κλινικής Αριστείας και της Ιατρικής Τεχνογνωσίας

Η Affidea δίνει προτεραιότητα στον άνθρωπο, εφαρμόζοντας διαδικασίες που αποσκοπούν στη διαφύλαξη της ασφάλειας των εξεταζόμενων και παράλληλα στη διασφάλιση του καλύτερου δυνατού ιατρικού αποτελέσματος. Ενδεικτικά αναφέρονται το πρωτοποριακό πρόγραμμα Dose Excellence, για τις αξονικές τομογραφίες, και το MR Excellence Program (MREP) για τις μαγνητικές τομογραφίες.

Επιπλέον, ο Όμιλος Αffidea έχει τα περισσότερα διαπιστευμένα Βιοπαθολογικά Εργαστήρια στα Βαλκάνια κατά το Διεθνές Πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 15189:2012.

Οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και οι βέλτιστες πρακτικές της Affidea έχουν αποσπάσει πολυάριθμες διακρίσεις σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, με την πιο πρόσφατη και κορυφαία βράβευση στα Health Investors 2022, ως ο καλύτερος πάροχος υπηρεσιών υγείας.

Επένδυση σε τεχνολογίες αιχμής που ανοίγουν νέους δρόμους στη διάγνωση

Σε εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας επενδύει διαχρονικά η Affidea, πρωτοπορώντας στην τεχνολογική υποδομή με σύγχρονο εξοπλισμό σε όλα τα κέντρα πανελλαδικά. Σκοπός του Ομίλου Affidea είναι όλοι οι πολίτες να απολαμβάνουν τα τελευταία επιτεύγματα της ιατρικής τεχνολογίας, με γνώμονα την αρτιότερη και ταχύτερη απεικόνιση σε ένα ασφαλές περιβάλλον ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας. Σημειώνεται μάλιστα ότι ο ιατρικός εξοπλισμός της Affidea είναι ο νεότερος σε όλη την Ευρώπη με τεχνολογία επικεντρωμένη στους εξεταζόμενους. Η Affidea διαθέτει πάνω από 1.460 μηχανήματα με το 9% αυτών να λειτουργεί στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων τα πιο εξελιγμένα συστήματα μαγνητικής και αξονικής τομογραφίας, υπερηχοτομογραφίας, ψηφιακής μαστογραφίας 3D με Τομοσύνθεση, μέτρησης οστικής πυκνότητας, πανοραμικής και κεφαλομετρικής ακτινογραφίας 3D-CBCT. H καινοτόμος τεχνολογία εξασφαλίζει άνεση στους εξεταζόμενους, αθόρυβες και ταχύτατες εξετάσεις, πραγματοποιώντας όλες τις τυπικές αλλά και τις σύνθετες διαγνωστικές εξετάσεις που δίνουν πλήθος πληροφοριών για την κατάσταση της υγείας τους.

Μετάβαση στο μοντέλο του «έξυπνου» διαγνωστικού κέντρου

Προχωρώντας πιο πέρα, επενδύει στην αλλαγή κουλτούρας της εξεταστικής διαδικασίας, μιας φιλοσοφίας που τοποθετεί τον εξεταζόμενο ως τον απόλυτη πρωταγωνιστή. Στο πλαίσιο αυτό, ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Affidea και η καινοτομία είναι μια εν εξελίξει διαδικασία που διατρέχει κάθε τομέα της λειτουργίας της. Στόχος της Affidea είναι η μετάβαση στο μοντέλο του «έξυπνου» διαγνωστικού κέντρου με digital και paperless διαδικασίες, μεγιστοποιώντας το επίπεδο εξυπηρέτησης και περιορίζοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Γι’ αυτό δημιούργησε το myaffidea, μια ψηφιακή εφαρμογή ολιστικής διαχείρισης της υγείας, με στόχο να προσφέρει στους εξεταζόμενους εύκολη, γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση στα δεδομένα της υγείας τους.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο Όμιλος Affidea είναι ο πρώτος ιδιωτικός φορέας υγείας στην Ελλάδα ο οποίος εντάχθηκε στον Εθνικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας MyHealth του gov.gr, λόγω της ψηφιακής του ετοιμότητας αλλά και του εκτεταμένου δικτύου εξυπηρέτησης πανελλαδικά.

Οι ψηφιακές υπηρεσίες υγείας ενδυναμώνουν τους πολίτες και προστατεύουν το περιβάλλον με την Affidea να επενδύει σε «πράσινο εξοπλισμό» και οικολογικές πρακτικές, όπως μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και υποδομών, μείωση εκτύπωσης φιλμ, καθώς και λιγότερη χρήση χαρτιού για ιατρικές εξετάσεις μέσω ηλεκτρονικών αποστολών. Επιπλέον, το τμήμα Πληροφορικής συνεισφέρει στην εξοικονόμηση ενέργειας με μια σειρά από δράσεις, όπως χρήση cloud computing (HaaS, PaaS, SaaS).

Ισχυρή παρουσία σε Ευρώπη

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο η Affidea πρόσθεσε περισσότερα από 50 κέντρα μέσω εξαγορών το περασμένο έτος, ανακοινώνοντας εξαγορές σε Ιταλία, Λιθουανία, Ελβετία, Πορτογαλία και Ισπανία. Τον Απρίλιο του 2022, η Affidea μεταβιβάστηκε στη Groupe Bruxelles Lambert (GBL), έναν αναγνωρισμένο οίκο επενδύσεων εισηγμένο πάνω από 60 χρόνια στο Χρηματιστήριο με καθαρή αξία ενεργητικού 22,5 δισ. ευρώ και κεφαλαιοποίηση 15,3 δισ. ευρώ στο τέλος του 2021. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την πρώτη σημαντική επένδυση της GBL στον τομέα της υγείας, δεδομένης της ανθεκτικότητάς του στην οικονομία και των μακροπρόθεσμων τάσεων ανάπτυξης. Στόχος της GBL είναι να υποστηρίξει την Affidea στην ανάπτυξη ιατρικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, να την ενισχύσει περαιτέρω στις βασικές αγορές της, καθώς και να επιταχύνει τις συγχωνεύσεις και εξαγορές σε νέες ελκυστικές ευρωπαϊκές αγορές.

Η Affidea, με 32 χρόνια παρουσίας στην Ευρώπη και 18 στην Ελλάδα, εξελίσσεται δυναμικά στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Υγείας. Με συνεργασίες υψηλού κύρους και μακρόπνοο επενδυτικό πλάνο, η εταιρεία καθιστά σαφή τον στόχο της να καταστεί ο πλέον αξιόπιστος φορέας παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Εξωνοσοκομειακής Περίθαλψης.