ΕΛΛΑΔΑ

Κανονικά τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης στα 28 χωριά του Λαγκαδά - Σήμερα η εξόφληση οφειλών

Κανονικά τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης στα 28 χωριά του Λαγκαδά - Σήμερα η εξόφληση οφειλών
ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ /Γιώργος Κωνσταντινίδης

Καμία διακοπή δεν θα υπάρξει στα δρομολόγια των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης προς τα 28 χωριά του Λαγκαδά, έπειτα από την διαβεβαίωση του ΟΑΣΘ για εξόφληση του συνολικού ποσού οφειλής ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Η διοίκηση των ΚΤΕΛ ανέφερε ότι δόθηκε υπόσχεση από τον ΟΑΣΘ για εξόφληση του οφειλόμενου ποσού μέχρι σήμερα το μεσημέρι.

«Μετά την γνωστοποίηση της κινητοποίησης που αποφασίσαμε, είχα επικοινωνία με τον υπεύθυνο από το λογιστήριο του ΟΑΣΘ, αλλά και με εκπρόσωπο από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών», τόνισε ο κ. Τσόλης, εκφράζοντας την ευχή του να μην αθετηθούν οι υποσχέσεις που έλαβε περί συνολικής εξόφλησης της οφειλής.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα το πρωί η διοίκηση της εταιρείας των ΚΤΕΛ είχε αποφασίσει να «σηκώσει» χειρόφρενο, και να διακόψει τα δρομολόγια σε 28 χωριά του Λαγκαδά, από την προσεχή Δευτέρα 6 Νοεμβρίου.

Ο ΟΑΣΘ, χθες κατέβαλε το ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ στον λογαριασμό των ΚΤΕΛ ωστόσο η διοίκηση της τελευταίας ζήτησε το σύνολο του ποσού.

Σημειώνεται ότι η ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε, παρέχει συγκοινωνιακό έργο στις «τοπικές – τροφοδοτικές» γραμμές, προς το σταθμό μετεπιβίβασης Λαγκαδά, για τη συνδυασμένη εξυπηρέτηση από και προς τη Θεσσαλονίκη, διά των αστικών λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΘ, δηλαδή:

«Χθες ο ΟΑΣΘ έβαλε στο λογαριασμό της εταιρείας ποσό ύψους 300.000 ευρώ, αλλά δεν αρκεί, πρέπει να μας εξοφλήσουν σήμερα όλο το ποσό» δήλωνε νωρίτερα ο κ. Τσόλης αναφέροντας ακόμη:

«Στα οκτώ με δέκα χρόνια που βρίσκομαι στο τιμόνι των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης είναι η πρώτη φορά που διακόπτουμε παροχή συγκοινωνιακού έργου. Δεν είναι μόνο τα καύσιμα που πρέπει σαν εταιρεία να παραγγείλουμε ή να προμηθευτούμε, αλλά πρέπει να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και οι οδηγοί, αλλά και να διευθετηθούν οι υποχρεώσεις της εταιρείας σε -μεταξύ άλλων- ασφαλιστικά ταμεία. Η εταιρεία είναι συνεπής και φέρεται με επαγγελματισμό και αυτά είναι δύο στοιχεία που την χαρακτηρίζουν και δεν τα διαπραγματευόμαστε», δήλωνε νωρίτερα ο πρόεδρος της εταιρείας των ΚΤΕΛ.

Ποιες είναι οι επίμαχες γραμμές που θα διακόπτονταν τα δρομολόγια από τις 6/11

1η γραμμή: Λαγκαδάς - Βερτίσκος

2η γραμμή: Λαγκαδάς - Σοχός, και Λαγκαδάς - Σοχός - Αρέθουσα και Λαγκαδάς - Σοχός - Ασκός - Αρέθουσα

3η γραμμή: Λαγκαδάς - Προφήτης - Ασκός - Σοχός, ενώ επιπλέον θα εκτελούνται δρομολόγια δια των εναλλακτικών διαδρομών Λαγκαδάς - Προφήτης - Ασκός - Σοχός - Αρέθουσα και Λαγκαδάς - Προφήτης - Ασκός - Αρέθουσα

4η γραμμή: Λαγκαδάς - Κολχικό - Δρακόντιο - Ανάληψη - Ευαγγελισμός - Σχολάρι - Προφήτης - Σχολάρι - Νυμφόπετρα - Ρεντίνα - Σταυρός - Ασπροβάλτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ