ΕΛΛΑΔΑ

Η ΕΛΑΣ ψάχνει τους συνεργούς των δολοφόνων του Αιγύπτιου στα Εξάρχεια

Η ΕΛΑΣ ψάχνει τους συνεργούς των δολοφόνων του Αιγύπτιου στα Εξάρχεια

Την περιγραφή που έχουν δώσει μάρτυρες με τα χαρακτηριστικά δυο ανδρών, που βρίσκονταν στο σημείο της δολοφονίας του Αιγύπτιου στα Εξάρχεια και ίσως αποτελούσαν την ομάδα υποστήριξης των εκτελεστών, έρευνα η αστυνομία.

Αυτόπτες μάρτυρες που ήταν στην οδό Θεμιστοκλέους την ώρα της τρομοκρατικής επίθεσης μίλησαν στους αστυνομικούς και έκαναν λόγο για δύο άτομα που κάθονταν λίγα μέτρα από το σημείο που δολοφονήθηκε ο Αιγύπτιος και παρακολουθούσαν τη σκηνή, ενώ αμέσως μετά έσπευσαν να εξαφανιστούν.

Οι Αρχές από τη μέχρι τώρα έρευνά τους γνωρίζουν πολύ καλά τον τρόπο με τον οποίο έγινε η δολοφονία και πως συνολικά πήραν μέρος τέσσερα άτομα. Τα δυο από αυτά ήταν πάνω στη μηχανή και πλησίασαν τον Αιγύπτιο με τον συνοδηγό να τον πυροβολεί και μάλιστα να του δίνει και χαριστική βολή.

Παρά το γεγονός ότι ο συντάκτης της προκήρυξης της τρομοκρατικής οργάνωσης "Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλακών" δεν δίνει κανένα στοιχείο για τη σκηνή της δολοφονίας, μάρτυρες που μίλησαν με αστυνομικούς δίνουν ακριβώς την εικόνα της ομάδας, που κατόπτευε το σημείο, και παρέμεινε μέχρι τη στιγμή της εκτέλεσης.

Πάντως το μεγάλο ερώτημα για τις Αρχές είναι το εάν η συγκεκριμένη οργάνωση θα χτυπήσει ξανά ή εάν πρόκειται στην ουσία για μια ομάδα ατόμων των Εξαρχειων που «φόρεσαν τον μανδύα» της τρομοκρατίας για να σκοτώσουν τον Αιγύπτιο με τον οποίο είχαν διαφορές στο παρελθόν χωρίς αυτό να έχει να κάνει με αγοραπωλησίες ναρκωτικών. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ τονίζουν ότι το θύμα ήταν από τα λίγα που είχε έρθει πολλές φορές σε ευθεία αντιπαράθεση μέχρι και ξυλοδαρμό με άτομα του χώρου των Εξαρχείων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ