Θεσσαλονίκη: Εξάμηνη καταδίκη ασθενούς – Απείλησε γιατρό ότι θα βγάλει όπλο
Ανανεώθηκε:
Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε ασθενής του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», Θεσσαλονίκης από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, για απειλή σε βάρος γιατρού.
Αφορμή για το συμβάν που οδήγησε γιατρό και ασθενή στα δικαστήρια ήταν οι απειλές του 31χρονου κατηγορούμενου ότι θα βγάλει όπλο προς τον 45χρονο ιατρό, ο οποίος του έκλεισε ραντεβού για μετά από ένα … έτος.
«Ενημερώθηκα από ειδικευόμενο γιατρό ότι έγινε φασαρία με έναν ασθενή. Είχε κλείσει ραντεβού και απειλούσε πως θα βγάλει όπλο», κατέθεσε ο 45χρονος γιατρός, με την καταγγελία του οποίου η υπόθεση έφτασε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης που έκρινε ένοχο τον 31 ετών κατηγορούμενο.
Όπως εξήγησε ο καταγγέλλων, είχε χειρουργήσει πριν από ενάμισι χρόνο τον ασθενή στον αγκώνα, και έκτοτε επισκεπτόταν ανά τακτά διαστήματα τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου για επανέλεγχο. Το ίδιο συνέβη και στις 24/10, όταν ο 31χρονος έφτασε στο «Γ. Γεννηματάς», ζητώντας να αφαιρεθούν τα υλικά από το χέρι του, καθώς, όπως είπε στον γιατρό, δεν μπορούσε να δουλέψει και είχε μείνει άνεργος από το καλοκαίρι.
Όταν ο ασθενής ενημερώθηκε πως το διαθέσιμο ραντεβού είναι για το επόμενο έτος, φαίνεται ότι βγήκε… από τα ρούχα του. «Είχε ερειστικό και επιθετικό ύφος. Προσπάθησα να τον ηρεμήσω. Συνέχισε στο ίδιο ύφος, λέγοντας ότι ο χρόνος αναμονής είναι μεγάλος […] Είπε να του πληρώσω τα ενοίκια» κατέθεσε ο γιατρός, και συμπλήρωσε: «Στο τέλος με ρώτησε εάν έχω παιδιά. Όταν του απάντησα, ανέφερε "εύχομαι να μην μείνουν ανάπηρα"». «Το μόνο που επιθυμώ είναι να με αφήσει ήσυχο και να μην με πλησιάσει», ανέφερε ο ίδιος, ολοκληρώνοντας την κατάθεση του.
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος -υπήκοος Αλβανίας- δεν αμφισβήτησε όσα ανέφερε ο καταγγέλλων. «Πολύ καλά τα είπα ο γιατρός. Είχα κάνει εγχείρηση και μου είπαν να βγάλω τα υλικά. Είχα κλείσει ραντεβού. Είπαν να πάω το καλοκαίρι και μετά τον Οκτώβριο. Κάνω μια εργασία που δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το χέρι μου» απολογήθηκε, ενώ για την αναφορά στα παιδιά εξήγησε ότι δεν ήταν "απειλή", αλλά για να τον καταλάβει προσπαθώντας να "βάλει στη θέση μου το παιδί του"».
Μαρινάκης για Μυλωνάκη: «Να κοιταχτούν στον καθέφτη όσοι διακινούν χυδαία ψέματα - Έχουμε πιάσει πάτο»
09:25
Θεσσαλονίκη: Απατεώνες έκλεψαν από ηλικιωμένη εκατό χιλιάδες ευρώ που είχε κρύψει στον κήπο της
09:25
ΔΟΕ: Η παραγωγή πετρελαίου στη Μέση Ανατολή μπορεί να χρειαστεί δύο χρόνια για να ανακάμψει
09:22
Κοζάνη: Πώς τραυματίστηκε η 17χρονη που νοσηλεύεται στη Θεσσαλονίκη με κάταγμα κρανίου και ρήξη τυμπάνου (vid)
09:21