ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κάρυστο: Από το πρωί επιχειρούν εναέρια μέσα – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Φωτιά στην Κάρυστο: Από το πρωί επιχειρούν εναέρια μέσα – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες
INTIME

Με το πρώτο φως της ημέρας δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη βρέθηκαν στην Κάρυστο της Εύβοιας, μπαίνοντας  στην μάχη της κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε χθες το μεσημέρι.

Η φωτιά που χθες έκαιγε ανεξέλεγκτη δασική έκταση, ζώα αλλά και μια κτηνοτροφική μονάδα, σήμερα βρίσκεται σε ύφεση με την Πυροσβεστική να κάνει λόγο για καλύτερη εικόνα.

Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο της πυρκαγιάς όλο το βράδυ έδιναν δύσκολη μάχη με τις φλόγες οι οποίες έκαιγαν ανεξέλεγκτες εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση και το μόνο ενεργό μέτωπο που υπάρχει είναι στο Καλαμάκι, βορειοανατολικά της πυρκαγιάς όπου επιχειρούν οι δυνάμεις για κατάσβεση με τη συνδρομή δύο αεροσκαφών.

Στην πυρκαγιά σύμφωνα με το Evia on Line επιχειρούν 56 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα. Στην κατάσβεση συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

O αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης, μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου: «Το μέτωπο πολύ μεγάλο, έχει απλώσει η φωτιά, σχεδόν χωρίς αντίσταση, διότι οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Μιλάμε για 8 με 9 μποφόρ. Οι ριπές του ανέμου μπορεί σε κάποια σημεία να είναι τεράστιες. Τα εναέρια μέσα παρότι προσπάθησαν να προσεγγίσουν δεν κατάφεραν να κάνουν ρίψεις. Η φωτιά έχει περάσει μέσα από οικισμούς. Ευτυχώς δεν έχει κινδυνεύσει κάποιος άνθρωπος, αλλά όπως καταλαβαίνετε, σε αυτές τις συνθήκες η κατάσταση δεν μπορεί να είναι εύκολα προβλέψιμη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ