ΕΛΛΑΔΑ

Αεροπορική επίδειξη της Πολεμικής Αεροπορίας: Υπερθέαμα στον ορίζοντα του Φλοίσβου

Αεροπορική επίδειξη της Πολεμικής Αεροπορίας: Υπερθέαμα στον ορίζοντα του Φλοίσβου
Αεροπορική επίδειξη στο Φαληρικό όρμο για τον εορτασμό του προστάτη της πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ INTIME / ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

Εκατοντάδες πολίτες που βρέθηκαν στον Φλοίσβο στο Παλαιό Φάληρο, παρακολούθησαν εντυπωσιασμένοι την αεροπορική επίδειξη της Πολεμικής Αεροπορίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Προστάτη της, Αρχαγγέλλου Μιχαήλ.

Είτε από την παραλία, είτε από τον πεζόδρομο, ακόμα και κάνοντας μπάνιο, έμειναν εντυπωσιασμένοι από την επιδεξιότητα και τις πτητικές ικανότητες των ελλήνων πιλότων.

Στην επίδειξη συμμετείχαν όλων των τύπων τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, των Ομάδων Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς», T-6A «Δαίδαλος» και του επετειακού αεροσκάφους Spitfire, καθώς και πολιτικών αεροσκαφών των εταιρειών «Sky Express» και «Aegean Airlines».

Την επίδειξη παρακολούθησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, επισκέφθηκε την αεροπορική έκθεση που πραγματοποιείται στο Εμπορικό Κέντρο «The Mall Athens», ξεναγήθηκε στους χώρους της και συνομίλησε με το προσωπικό της ΠΑ και με τον κόσμο.

Η έκθεση - που θα διαρκέσει έως τις 8 Νοεμβρίου - περιλαμβάνει εξομοιωτές πτήσης μαχητικού αεροσκάφους F-16 που έχουν κατασκευαστεί από την ΠΑ στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής, προσομοίωση πτήσης αεροσκαφών Rafale, F-4E, M2000-5 και F-16 μέσω εικονικής πραγματικότητας (virtual reality), καθώς και παρουσίαση των στρατιωτικών σχολών - Σχολή Ικάρων και Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας - από την εκπαίδευση και την καθημερινότητά τους μέσω οπτικοακουστικού υλικού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ