ΕΛΛΑΔΑ

Εκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα - Στα Προπύλαια η συγκεντρώση της Αθήνας

Εκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα - Στα Προπύλαια η συγκεντρώση της Αθήνας
Φωτογραφία αρχείου από εκπαιδευτικό συλλαλητήριο IN TIME / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Εκπαιδευτικά συλλαλητήρια πραγματοποιούν σε όλη τη χώρα εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες, όπως και σύλλογοι γονέων την Δευτέρα (6/11) στις 12:00 στα Προπύλαια, διεκδικώντας ένα σχολείο «που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες» των παιδιών.

Ειδικότερα, διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σε 33 περιοχές, μεταξύ των οποίων η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα και τα Ιωάννινα.

Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλεί σε συμμετοχή στη διαδήλωση με αιτήματα «ασφαλή σχολεία, περισσότερη χρηματοδότηση στην Παιδεία για τα κτήρια, καθηγητές και κάλυψη των υπαρχουσών αναγκών».

Την ίδια ώρα, τάσσονται κατά του νόμου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια επισημαίνοντας πως δεν πρέπει «όσοι έχουν χρήματα απλά να αγοράζουν πτυχίο Πανεπιστημίου», και υπενθυμίζουν πως «ό,τι καλό γίνεται, ό,τι καταφέρνουμε το κάνουμε μόνο όταν αγωνιζόμαστε, όταν δείχνουμε αλληλεγγύη, όταν είμαστε όλοι για έναν και ένας για όλους».

Ταυτόχρονα, αναφέρουν πως «ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή των μαθητών για ειρήνη και λευτεριά στην Παλαιστίνη».

«Διεκδικούμε ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών μας. Παράλληλα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Παλαιστίνης απαιτώντας να μπει ένα τέλος στη σφαγή και την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί από την πλευρά τους.

Σημειώνεται πως η ΟΛΜΕ έχει αφιερώσει τη σημερινή σήμερα σε δράσεις υπέρ του παλαιστινιακού λαού κηρύσσοντας μάλιστα 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας σήμερα 12.00 με 14.00 μ.μ. για τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Την κινητοποίηση στηρίζει και η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ